Rozrząd-Pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nie jest tak źle jak mogło być ... tłoki nie draśnięte głowica cała ,tylko 2 zaworki delikatnie podgięte.
Jeśli chodzi o uszczelke to jeszcze sie musze zastanowić...
Ale jak to mówią zawsze jest jakiś zonk
Do ustawienia rozrządu 1 tłok musi być w GMP czyli tak:
a tymczasem gdy ustawie znak
jest tak
i tak sie zastanawiam co z tym zonkiem zrobić
Jeśli chodzi o uszczelke to jeszcze sie musze zastanowić...
Ale jak to mówią zawsze jest jakiś zonk
Do ustawienia rozrządu 1 tłok musi być w GMP czyli tak:
a tymczasem gdy ustawie znak
jest tak
i tak sie zastanawiam co z tym zonkiem zrobić
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kiedy 1 tłok jest w GMP to na kole nie ma zadnego znaku
Wcale bym sie nie zdziwił gdyby sie okazało ze np koło jest z innego auta..juz nie raz mnie zaskakiwał ten samochód
Wcale bym sie nie zdziwił gdyby sie okazało ze np koło jest z innego auta..juz nie raz mnie zaskakiwał ten samochód
Ostatnio zmieniony sob lip 25, 2009 23:00 przez Gwardia, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
W takim razie ktoś nieźle pomodził przy tym motorze.Gwardia pisze:Kiedy 1 tłok jest w GMP to na kole nie ma zadnego znaku
Hmm,koła zamachowego raczej nie da się przykręcić w innym położeniu,chyba,że pochodzi od innego silnika,ale tego to akurat nie jestem pewien.
Kurcze,może zrób jakiś znak na kole w położeniu 1szego tłoka w GMP...
Dziwne,co najmniej dziwne...
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
jak juz pisałem wcale by mnie to nie zdziwiło... ogólnie teraz moge ocenić ze poprzednio ten samochód nie miał łatwego zyciaMichaś_1977 pisze: Hmm,koła zamachowego raczej nie da się przykręcić w innym położeniu,chyba,że pochodzi od innego silnika,ale tego to akurat nie jestem pewien.
co do znaku do tez tak myślałem zeby zrobic swój własny
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
a ja mam pytanie - jak zdejmowałeś koło zębate wału rozrządu to był tam klin czy tylko sam stożek ? właśnie też wywaliłem głowice i odkręciłem kółko było na stożku ale w środku było wycięcie na klin i teraz mam młyna jak je założyć aby rozrząd był dobrze ustawiony ( tzn na wałku jest otwór na klin a w kole go nie ma silnik TD )
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Michaś dzięki Ci bardzo - a jeszcze powiedz mi czy w turbinie czyści się łopatki ? bo jak mam ją już odkręconą to może warto tam poczyścić ...Michaś_1977 pisze:mnichu33, tam ma być sam stożek i nie sugeruj się frezem na klina.Wałek blokujesz z drugiej strony kawałkiem płaskownika o grubości 5mm,zakładasz pasek,napinasz rolkę i wtedy dokręcasz koło na wałku rozrządu.
Masz wszystko na poprzedniej stronie (schemat)
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Yyyyy,a jak mam to zrobić ???mnichu33 pisze:a jeszcze powiedz mi
Możesz ją jedynie umyć.Nic nie należy skrobać,ścierać drapać,bo na każdej łopatce jest taka sama ilość nagaru.Z jednej usuniesz mniej,z innej więcej i wirnik straci wyważenie,a uwierz mi,że niewiele trzeba,by tak się stało.Taki zabieg,to zadanie dla specjalisty od turbinmnichu33 pisze:w turbinie czyści się łopatki ? bo jak mam ją już odkręconą to może warto tam poczyścić ...
Same muszle możesz wyczyścić nawet do białości,ale łopatki zostaw w spokoju.
tak pytam bo widziałem jak to czyścić w turbinach ze zmienną geometrią ....... jest opis na forum doskonały a.... i jeszcze jedno jak zakładacie klamry(sprężyny) od kolektora do tłumika ??? jest jakiś przyrząd czy jakoś tak domowym sposobem
Ostatnio zmieniony ndz lip 26, 2009 16:17 przez mnichu33, łącznie zmieniany 1 raz.