W benzynach uklad jest inny. Masz jakies bledy? Sprawdz przede wszystkim czy do manetki dochodzi jakies napiecie.PRUSAK pisze:Widze ze wszyscy skupili sie na samoróbkach a jak ja mam ori tempomat z manetka który przestał mi działać i prosze o pomoc ... co mam sprawdzić VAG nie chciał go wykryć nie łączył sie w ogolę z ta funkcja jest szansa ze nie mam zasilania modułu...
[MK3 TDI] TEMPOMAT zamiennik za mniej niz 10zl ???
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
- michal8279
- Nowicjusz
Własnie podłączyłem tempomat w swoim golfie tylko na orginalnym włączniku,miałem mały problem z blendem 00625 ale tu jest odpowidz jak to naprawić http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=167227 Teraz wszystko działa super
Koledzy pomozcie. Zalozylem tempomat w pasku B4, silnik 1z, oryginalna manetka tempomatu skrzynia manual, wszystkie kable wiepiete gdzie trzeba wg waszej instrukcji, test na postoju wypad pozytywnie i wsio teoretycznie gra ale podczas jazdy nie pokazuje mi predkosci pojazdu wiec tempomat nie dziala. Licznik dziala ok i jest na linke. Wywala blad czujnika przyspieszenia i to pewnie on jest przyczyna tego stanu rzeczy ale za cholere nie moge go namierzyc. Na poczatku posta jest niby pokazane gdzie mam go szukac ale tam jest tylko linka do licznika. Pomocy !!! Gdzie mam znalezc ten czujnik??
Ostatnio zmieniony pt sie 07, 2009 20:03 przez sivasec, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomolowski
- Mały gagatek
MAM I JA
Tempomacik mam i ja. Ze względu na to, że oryginalna manetka tempo dalej około 250zł, moja instalacja jest na manetce mfa.!!!!!! POLECAM !!!!! Przydatny gadżet. Wielkie dzięki dla autora, ale instalacja przewodów zupełnie inna nie kolor w kolor i mostek, tylko:
KOSTKA ----- MANETKA
Czarny ----- Czarny
Czarno-biały ----- Niebieski
Czerwony ----- Biały
Niebieski ----- Czerwony
Bez żadnego mostka
może są jakieś różne rodzaje manetek, ja najpierw sprawdziłem miernikiem, który kabelek, od którego przyciska i podłączałem.
Efekt:
2- wyłączny
1- włączony
0- resume
mfa -załączanie i przyśpieszanie
Szkoda, że zamiast resume nie ma zwalniania (podobno tylko w benzynie), chociaż przeglądając posty wygląda jakby niektórym w tdi się rzekomo udało - dziwne.
Na koniec fotki z montażu
KOSTKA ----- MANETKA
Czarny ----- Czarny
Czarno-biały ----- Niebieski
Czerwony ----- Biały
Niebieski ----- Czerwony
Bez żadnego mostka
może są jakieś różne rodzaje manetek, ja najpierw sprawdziłem miernikiem, który kabelek, od którego przyciska i podłączałem.
Efekt:
2- wyłączny
1- włączony
0- resume
mfa -załączanie i przyśpieszanie
Szkoda, że zamiast resume nie ma zwalniania (podobno tylko w benzynie), chociaż przeglądając posty wygląda jakby niektórym w tdi się rzekomo udało - dziwne.
Na koniec fotki z montażu
Go go golfer ------> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3337532&highlight=#3337532
- Marcin_ko7
- Użytkownik
http://www.allegro.pl/item714291758_int ... sb_pl.html
takim vagiem aktywuje tempomat ?
Prosze o szybka odpowiedz
takim vagiem aktywuje tempomat ?
Prosze o szybka odpowiedz
- Marcin_ko7
- Użytkownik
- tomolowski
- Mały gagatek