Świece Żarowe AAZ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Świece Żarowe AAZ?
Dzisiaj rano moj golfik mimo ze było -2 st odpalił na zimno na 3 gary i za sekunde pracował równo zawsze nawet jak było -25 odpalał lepiej za pierwszym zabkiem drugi raz jak odpaliłem było dobrze ale po postoju 2 godz. to samo. Pewnie swiece moje swiece maja juz 10 lat wiec potzrebuje porady jakie wybrac do AAZ potrzebuje bardzo dobrych moj kolega kupił iskry i wciagu 2 miesiecy wymieniał 2 razy-cena dla mnie nie gra roli-poradzcie jakiej marki???
BOSCH to faktycznie bardzo dobre swiece ale z nimi jest tak ze na rynku niestety wiekszosc to podruby niezaleznie co na nich pisze i zdecydowalem sie na NGK model
Y-918R grzeją super i w czasie ostatnich mrozów zawsze palił od pierwszego krecenia!
Koszt to 32PLN/szt I tak jak mówi CRUC iskry to kupa i wymienia sie 4 na raz!
Y-918R grzeją super i w czasie ostatnich mrozów zawsze palił od pierwszego krecenia!
Koszt to 32PLN/szt I tak jak mówi CRUC iskry to kupa i wymienia sie 4 na raz!
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja wymieniłem na orginały oczywiści komplet i co jak zawsze ma pecha. Padł sterownik wyłączania świec żarowych (nie przekaźnik tylko sterownik !!!!!) i wszystki 4 świece padły po 1 miesiącu jedna to około 43 zł. Musiałem kupić nowe - komplet i sterowanik. Teraz podobno jest ok, ale jak sprawdzić czy wyłąćzają sie świece po pewnym czasie. Gdzie dokładnie przyłożyć próbnik ????????????
Próbnikiem nie próbowałem ale na pewno będziesz wiedział jak odkręcisz wtryskiwacze, w komorach zobaczysz jak się grzeją i kiedy kończą grzanie. Do wyżej opisanej próby najlepiej jest jak są dwie osoby. Jedna patrzy natomiast druga uruchamia grzanie i informuje o zgaszeniu kontrolki podgrzewania świec żarowych, wtedy można ustalić właściwy(rozumieć należy optymalny) czas przekręcania kluczyka w położenie rozruchu. Zaleta to przy okazji można sprawdzić wtryski.
U mnie po wymianie na razie ok. Ale jeszcze mało czasu upłyneło. Mechanik sprawdził właśnie miernikiem i powiedzial ze ok wieć chyba trzeba mu zaufac. Ale tak naprawde to musze koniecznie sam to sprawdzic !!!!!!!!!! Przyłożyc do listwy (tam dochodzi + ze świeć) a masę np. do silnika czy dobrze to rozumiem ???????
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
tak dokladnie miedzy mase a swiece w miejscu gdzie jest przykrecona listwa nie musisz kazdej swiecy oddzielnie sprawdzac, bo listwa jak jest pod pradem to wszystkie grzeja ja to tylko tak na wszelki wypadek pisze, bo podejrzewam, ze to wiedziales no i po zapaleniu powinno zgasnac po czasie ok 10 sec... mam tez pytanie... pisales ze wymieniles sterownik... ile takie cudo kosztuje... bo u mnie jest cos spieprzone i albo sterownik albo przekaznik...