Witam
Szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi takiej która by pomogła mi w montażu pasów .
W moim MK3 5D chciałbym zamontować pasy szelkowe Schroth z elektro napinaczami ( chyba tak to się nazywa ) i jeszcze te "czujniki" żółte .
Przymierzając pasy wszystko ok tylko pytanie gdzie je przykręcić mam bo nie sięgają do mocowań pasów z tylnej kanapy.
A druga sprawa to czy w ogóle policja się nie przyczepić czy to jest legalne ?
Ostatnie to te "czujniki" gdzie je umocować ?
Pozdrawiam
[MK3] Pasy szelkowe SCHROTH pomoc w montażu i podłączeniu
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- barteKKK03
- V.I.P.
Nie sięgają tzn? Napinasz się przecież rozwija
Ja u siebie miałem pasy, ale powiem szczerze... robiłem to prowizorycznie
Ale od początku... ja pasy zamocowałem w miejscy fabrycznych tylnych, górnych mocowań pasów pasażerów, szkoda mi było gnieść skórzanej kanapy napinaczami Podłączanie samych napinaczy jest banalnie łatwe... plus i minus Ja nie miałem czasu ciągnąć jakieś konkretnej instalacji (ostatnie godziny przed zlotem ), więc wpiąłem się w instalację tylnych świateł... teraz i tak trzeba jeździć cały rok na światłach, a jak zapomnisz włączyć to sobie przypomnisz zapinając pasy czujników nie miałem... pasy blokowały się pod wpływem szarpnięcia.
Ja u siebie miałem pasy, ale powiem szczerze... robiłem to prowizorycznie
Ale od początku... ja pasy zamocowałem w miejscy fabrycznych tylnych, górnych mocowań pasów pasażerów, szkoda mi było gnieść skórzanej kanapy napinaczami Podłączanie samych napinaczy jest banalnie łatwe... plus i minus Ja nie miałem czasu ciągnąć jakieś konkretnej instalacji (ostatnie godziny przed zlotem ), więc wpiąłem się w instalację tylnych świateł... teraz i tak trzeba jeździć cały rok na światłach, a jak zapomnisz włączyć to sobie przypomnisz zapinając pasy czujników nie miałem... pasy blokowały się pod wpływem szarpnięcia.
- barteKKK03
- V.I.P.
Z policją doczynienia nie miałem na tych pasach, a dokładniej na tych czarnych prostokątnych plastyczkach są jakieś znaczki, w tym chyba homologacja, więc jest to jakieś aspekt przemawiający za 'legalnością'
Co do czujników... w środku jest coś w rodzaju 'kuleczki' działa to na zasadzie seryjnych pasów, po zmianie przechyłu auta blokują się. Na obudowie czujników będziesz miał wskazówki co do montażu... czujnik musi być w pozycji pionowej, sztywno zamocowany, w jednym z aut spotkałem się z czymś takim że czujniki ktoś zamontował na tylnym boczkiem, ale to była wersja 3D.
Co do czujników... w środku jest coś w rodzaju 'kuleczki' działa to na zasadzie seryjnych pasów, po zmianie przechyłu auta blokują się. Na obudowie czujników będziesz miał wskazówki co do montażu... czujnik musi być w pozycji pionowej, sztywno zamocowany, w jednym z aut spotkałem się z czymś takim że czujniki ktoś zamontował na tylnym boczkiem, ale to była wersja 3D.