ja bym nie ryzykował dużej pompy odrazu zakładaćmarcinas1983 pisze:a jeszcze nie kręciłem ani T ani dawką paliwa... tylko zastanawiam się czy zamiast kręcić dawką paliwa nie zapodać od razu jakiejś lepszej pompy??
najpierw wykorzystaj to co masz i koniecznie podkręć turbo bo upieczesz silnik
z łańcuszka robi się wianuszek, a z wianuszka kopciuszekmarcinas1983 pisze:tak się robi łańcuszek
możesz przecież mieć przy czym z 1.6 jest to łatwiej uzyskać może nie suche parametry ale do sprintu ten silnik wydaje się być wprost urodzonymarcinas1983 pisze:arwam, ja bym chciał mieć tyle mocy co wy...
tylko jeśli zamieżasz go kręcić powyżej 5500rpm to wtedy szklanki zamiast chydraulicznych to założ na płytki z silników starego typu wtedy silnik można z mocą zakręcić do 6500rpm
w każdym bądź razie masz lepszy materiał na sprintera niż ja bo masz krótszy skok tłoka i możesz wysoko kręcić a ja na tomiast jeśli dojdę do pułapu 5500 z mocą to będzie wszystko na co będzie go stać choć ten silnik będzie parametrami nadrabiał a zwłaszcza momentem obrotowym.
docelowo 200KM góra 220 i ani konia więcej choć myślę że mam już bliżej jak dalej.
chyba już tylko turbo zostało w silniku zmienić ale wcześniej dojdę do 2,0bara z dymkiem jak już załatwię sobie skrzynię i sprzęgło ( myślę nad tym z VR-a)
do tego dojdzie zespół pedałów, rozrusznik, koło zamachowe, sprzęgło, układ zmiany biegów, i impulsator.
potem zostanie tylko mi sie bać widoku korbowodów na wierzchu
a wtedy swapik jakiś sie przyszykuje jakieś AGR się wtedy przypląta z układem korbowym z ARL-a