Golf II tylne zaiweszenie - proszę o rade
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf II tylne zaiweszenie - proszę o rade
Ponieważ mam zamontowny gaz a butla dociąża tylne zawieszenie-Golfik siedzi. Może ktoś jest wstanie mi poradzić jakie wybrać rozwiązanie: wymiana na wzmocnione sprężyny (jakie i gdzie kupić?), regeneracja spręzyn (trwałość? lub.... Jeżeli ktoś już ma doświadczenia proszę o porade.
Pozdrawiam
RomK
Pozdrawiam
RomK
Dobre, MikeBer
U mnie też minimalnie siedzi, może to trochę przez butlę?
Porównaj koszty regeneracji i nowych springów, jak różnica jest nieduża (do 100 zł na komplecie) załóż nowe springi, a może od jetty, bo chyba są ciut inne?
Kuzyn regenerował, z mojej rekomendacji, 3 latka i nie narzeka, a astra wlokła dupę po asfalcie.
A najpierw sprawdź, czy masz dobre odboje na amorkach i amory, bo żadne springi nie wytrzymają, ani nowe, ani po regeneracji, jak amorki będą bujać tyłkiem góra-dół.
U mnie też minimalnie siedzi, może to trochę przez butlę?
Porównaj koszty regeneracji i nowych springów, jak różnica jest nieduża (do 100 zł na komplecie) załóż nowe springi, a może od jetty, bo chyba są ciut inne?
Kuzyn regenerował, z mojej rekomendacji, 3 latka i nie narzeka, a astra wlokła dupę po asfalcie.
A najpierw sprawdź, czy masz dobre odboje na amorkach i amory, bo żadne springi nie wytrzymają, ani nowe, ani po regeneracji, jak amorki będą bujać tyłkiem góra-dół.
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
A moim zdaniem nie trzeba wymieniac żadnych sprężyn, tylko wyjąć amortyzatory ze sprężynami, rozpiąć sprężynę i ściągnąć z amortyzatora, zdjąć kielich spodni który opiera sie na wystepach tulei amortyzatora. Obciąć 3,5 cm rury bez szwu o średnicy wewnetrznej równej średnicy zewnętrznej tulei (nie pamiętam dokładnie ale któryś ze standardowych wymiarów rur pasuje idealnie, pomocny może być hydraulik). nastepnie założyć spowrotem wszystko i cieszyć się zaoszczędzonymi pieniążkami w kieszeni i dobrym zachowaniem pojazdu na drodze.
-
- Forum Master
Chciaż w Mk2 z tego co widzę jak się jeździ bez "butli" jakieś dobre 10-15 lat a później założy LPG to zawsze tak średnio po roku opada tył.A podkładając coś będzie to tylko półśrodek w rozwiazaniu twego problemu.Pamiętaj cały czas wozisz ze sobą łądunek o wadze pd około 10 kilogramów do nawet 50 kilogramów.
-
- Forum Master