Migająca kontrolka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Migająca kontrolka
Dzisiaj podczas jazdy w moim golfie V zaczeła migac kontrolka od grzania świec zarowych. Po dojechaniu do domu musiałem podskoczyc w jeszcze jedno miejsce . Po ponowym zapalniu silnika kontrolka dalej migała ale po pewnym czasie zgasła. Co to może być? Czy warto jechać na waga bo mi troche szkoda pieniedzy za podpięcie
Re: Migająca kontrolka
Jak miga to sterownik wykrył jaką awarje, jezeli nie gasnie to znaczy ze błąd nie jest sporadyczny. Na vag chyba bedziesz muisła pojechac bo błędów jest multum i trudno powiedziec który to a poza tym ato chodzi normalnie,rozpedza sie do predkosci max? swieca sie z tyłu swiatła stopu?Maciek1988b pisze:Dzisiaj podczas jazdy w moim golfie V zaczeła migac kontrolka od grzania świec zarowych. Po dojechaniu do domu musiałem podskoczyc w jeszcze jedno miejsce . Po ponowym zapalniu silnika kontrolka dalej migała ale po pewnym czasie zgasła. Co to może być? Czy warto jechać na waga bo mi troche szkoda pieniedzy za podpięcie
-
- Nowicjusz
skoro kontrolka najpierw sygnalizowała błąd miganiem a potem zgasła to najprawdopodobniej będzie to błąd 00741 - Układ nadzorowania pedału hamulca, niedopuszczalna wartość sygnału. Zobaczymy czy się potwierdzi jak błąd zostanie odczytany.
PS.
U mnie wielokrotne przepalenie żarówki światła stopu nigdy nie było sygnalizowane kontrolką ani zapisanym w sterowniku błędem.
Włącznik świateł stop można reanimować jeśli ktoś ma chęć :
http://translate.google.pl/translate?hl ... PL218PL226
osobiście tego jeszcze nie robiłem ale ciekaw jestem ile wytrzyma lut, którym zaspojono wypaloną żłobinę.
PS.
U mnie wielokrotne przepalenie żarówki światła stopu nigdy nie było sygnalizowane kontrolką ani zapisanym w sterowniku błędem.
Włącznik świateł stop można reanimować jeśli ktoś ma chęć :
http://translate.google.pl/translate?hl ... PL218PL226
osobiście tego jeszcze nie robiłem ale ciekaw jestem ile wytrzyma lut, którym zaspojono wypaloną żłobinę.
Ostatnio zmieniony sob sie 15, 2009 11:07 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
dokładnie, chyba że jest to ściśle związena z uszkodzeniem czujnika stopu bądź innym możliwym błędem, samo przepalenie żarówki nie powoduje zapisywania się błęduSztomel pisze:
PS.