[mk2] Pojedyncza wycieraczka JAK ?!?!?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- barteKKK03
- V.I.P.
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to wyjasnie to troszke inaczej. od wewnetrznej strony bedzie metalowe ciegno (srebrne) idzie od silniczka do drugiego mniejszego ciegna (zolte/zlote) ktore laczy sie z wycieraczka. przestawiasz to zlote o 90 stopni a potem jeszcze wycieraczke rozkrecasz i przestawiasz. potem jeszcze kilka prob i na bank zrobisz. trudno to wytlumaczyc ale zrozumiec jak sie robi bardzo prostoKlamek pisze:choroba, nie bardzo potrafie sobie to wyobrazic... ale inaczej drukne tekst z foum i pobiegne do garażu.... (jak sie troche ociepli ) i po prostu sie za to wezme! a potem skrobne pare słów. na razie dzięki wszystkim zainteresowanym. oczywiście jak by były jakies uwagi to bardzo chętnie wyczytam
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ja to rozwiązałem inaczej. cięgno (złota blaszka) które znajdyje się przy osce wycieraczki, która ma zostać przeciałem w połowie i zrobiłem na wymiar tego samego elementu z pasata (88 rok) (nie pamiętam teraz ile to było dokładnie)jednocześnie tak obracając wycięty element, aby kulka, która była na górze znalazła się na dole. Reszta elementów zostaje standartowa. Potem wystarczy tylko wypiłować elementy, które przeszkadzają w ruchu cięgień (jest to ta szeroka blacha, która trzyma to wszystko razem, i jest do niej między innymi przyczepiony silniczek) i wszystko bangla ja trza.
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
oj duzo roboty a tu wtstarczy klucz do odkrecenia wycieraczki, no i czasem cza wygiac ciegno to srebrne.Ja to rozwiązałem inaczej. cięgno (złota blaszka) które znajdyje się przy osce wycieraczki, która ma zostać przeciałem w połowie i zrobiłem na wymiar tego samego elementu z pasata (88 rok) (nie pamiętam teraz ile to było dokładnie)jednocześnie tak obracając wycięty element, aby kulka, która była na górze znalazła się na dole. Reszta elementów zostaje standartowa. Potem wystarczy tylko wypiłować elementy, które przeszkadzają w ruchu cięgień (jest to ta szeroka blacha, która trzyma to wszystko razem, i jest do niej między innymi przyczepiony silniczek) i wszystko bangla ja trza.
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Zapewniam cię,że zadnym ustawianiem na frezach wycieraczki i cięgna na silniczku nie zrobisz wycieraczki pojedyńczej, która by dobrze szybę zmazywała, tak,żeby widocznośc była dobra. A tym sposobem co ja mam opisane przy piórze 530mm cała szyba praktycznie jest zebrana.Kapibara pisze:oj duzo roboty a tu wtstarczy klucz do odkrecenia wycieraczki, no i czasem cza wygiac ciegno to srebrne.
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tauka pisze:Kapibara napisał/a:
oj duzo roboty a tu wtstarczy klucz do odkrecenia wycieraczki, no i czasem cza wygiac ciegno to srebrne.
Zapewniam cię,że zadnym ustawianiem na frezach wycieraczki i cięgna na silniczku nie zrobisz wycieraczki pojedyńczej, która by dobrze szybę zmazywała, tak,żeby widocznośc była dobra. A tym sposobem co ja mam opisane przy piórze 530mm cała szyba praktycznie jest zebrana.
a przynam ci racje, ide spac bop juz chyba nei kontakuje, myslalem ze chodzi o tylnia hehehe. a z przodu to trzeba jelsi sie nei myle odpowiedni kawaleczek dospawac do tej blaszki, sorki za zamieszanie