silnik 1.6 ABU utracił moc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Wiśniowy18
- Nowicjusz
- Kontakt:
silnik 1.6 ABU utracił moc
Witam mam golfa 3 1.6 z silnikiem ABU od pewnego czasu ma on mniej mocy niż miał. Jeszcze pół roku temu jego prędkość max wynosiła 180km/h, zbierał się w miarę dobrze a teraz jego prędkość max to może 140 km/h nie wiem nawet nie przekraczam 110km/h bo mi go szkoda jak słyszę silnik (mam uszkodzony wydech) ogólnie nie ma takiego przyspieszenia jak miał kiedyś i potrzebuje więcej czasu żeby się rozbujać. Mam pytanie czy dziurawy wydech w kilku miejscach może mieć wpływ na moc ? co można jeszcze w pierwszej kolejności sprawdzić ? Filtry wymienione i bez zmian.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mam golfa "3", a jak kolega pożyczy to "4"
- Wiśniowy18
- Nowicjusz
- Kontakt:
Co obniża "moc": ślizgające się sprzęgło (końcówka lub linka), ciśnienie sprężania i ustawienie zapłonu. I oczywiście standardowo czujnik temperatury sprawdź.
Jeżeli nieraz jeździ lepiej nieraz gorzej to tak jak Wiśniowy18 napisał może katalizator.
Jeżeli nieraz jeździ lepiej nieraz gorzej to tak jak Wiśniowy18 napisał może katalizator.
Kto się frajerem urodził kanarkiem nie zdechnie - niestety.
- Wiśniowy18
- Nowicjusz
- Kontakt:
do tego sprawdz kopułkę czy nie zbiera wilgoci, ewentualnie podmien z kims, zmien filtr powietrza, obejrzyj wtyki i wsowki czy nie sniedzieja, bo to moze dawac takie efekty ze raz lepiej, raz gorzej...OCIU pisze:Sprawdź sobie cewke zapłonową.... zmień kable, świece...ale jak masz możliwość to podmień się cewkami zapłonowymi
- Wiśniowy18
- Nowicjusz
- Kontakt: