Pono przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl o Twoim problemie. Piszesz, że chcesz aby świeciło H3, H4. Jest to opis nieco nieścisły. H3 i H4 to oznaczenia żarówek a nie reflektorów. W Twoim przypadku wygląda na to, że te dodatkowe reflektory (małe w grillu) to reflektory p/mgielne. I fakt, że nie chcą świecić z długimi jest normalny. Nienormalne jest natomiast to , ze dzieje się tak po włączeniu długich.Pono pisze:A ja mam podwójne lampy i gdy włączam drogowe towłączają się sie H3 a H4 tylko mijania świecą chyba że odłączę żarówki H3 to wtedy palą się długie H4. Czy można jezdic na dlugich H4 i H3 ajesli tak to jak to zrobic.
ps. Dodatkowe reflektory byly fabryczne, wbudowane w grill.
Musisz sprawdzić jakiego rodzaju są te reflektory w grillu (małe).Jeśli p/mgielne to powinny być włączane wyłącznikiem od p/mgielnych z tyłu.( on jest dwupozycyjny). Jeśli są to długie , to powinny włączać się tak jak tera-po przełączeniu na długie wyłącznikiem pod kierą.Jeśli przy tym nie zapala się włókno długich w reflektorach głównych to trzeba sprawdzić instalację. Jeśli nie bardzo wiesz jak, to tylko do elektryka.