1.9 90km mk4 gasnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.9 90km mk4 gasnie
mam auto w którym sie spod kalem po raz pierwszy z taka ustrka.
Mianowicie podczas jazdy auto gasnie gdy zapali sie kontrolka od świec żarowych.
Brak błędów po podłączeniu kompa który jest obsługiwany przez vaga 4.9 polski.po pierwszym podłączeniu pokazał sie błąd nieznany sporadyczny po usunięciu brak błędów usterka ta sama, kilka razy byl problem z jego uruchomieniem.
filtry nowe!!!!
jaka możne być usterka
moze byc wina kompa tak obstawiam
Mianowicie podczas jazdy auto gasnie gdy zapali sie kontrolka od świec żarowych.
Brak błędów po podłączeniu kompa który jest obsługiwany przez vaga 4.9 polski.po pierwszym podłączeniu pokazał sie błąd nieznany sporadyczny po usunięciu brak błędów usterka ta sama, kilka razy byl problem z jego uruchomieniem.
filtry nowe!!!!
jaka możne być usterka
Ostatnio zmieniony czw sie 20, 2009 22:46 przez karol83, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: 1.9 90km mk4 gasnie
Jak nie pojawia sie błąd to ecu moze nie dostawać napięcia przez wadliwe styki w przkaźniku 109 co często sie zdarza. Albo lutowanie albo wymiana na początekkarol83 pisze:mam auto w którym sie spod kalem po raz pierwszy z taka ustrka.
filtry nowe!!!!
jaka możne być usterka
Ostatnio zmieniony czw sie 20, 2009 23:37 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 2 razy.
tę powyższą kwestię należałoby wyjaśnić.karol83 pisze:Mianowicie podczas jazdy auto gasnie gdy zapali sie kontrolka od świec żarowych.
[ Dodano: 21 Sie 2009 09:22 ]
coś mi to podpada pod usterkę czujnika obrotów silnika G28 albo za małe napięcie na zacisku 15 ale dlaczego nie pokazuje błędu ?
Ostatnio zmieniony pt sie 21, 2009 09:28 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.
tylko w tym wszystkim zastanawiające jest, że zapala się kontrolka świec żarowych przed zgaśnięciem silnika, z N109 wielokrotnie miałem kłopoty ale gaśnięcie w trakcie jazdy nigdy nie objawiało się zapalaniem tej kontrolki i sterownik oczywiście nie wykazuje wtedy żadnego błędu.podruc pisze:Mi bardzo podobnie się działo (gasł "bezbłędnie:)") i rzeczywiście 109 do przelutowania
w moim przypadku problem był najpierw z odpalaniem silnika - powód - wygrzane luty wewnątrz przekaźnika - usterka usunięta i silnik zawsze odpala,
potem miałem kłopoty z gaśnięciem silnika w czasie jazdy - powód - żaśniedziałe nóżki tego przekaźnika - przeszlifowałem je delikatnie pilniczkiem od paznokci mojej kobiety i po kłopocie.
potem miałem kłopoty z gaśnięciem silnika w czasie jazdy - powód - żaśniedziałe nóżki tego przekaźnika - przeszlifowałem je delikatnie pilniczkiem od paznokci mojej kobiety i po kłopocie.
czyli przy objawach zgaśnięcia nie wysprzęglałeś z biegu na luz tylko trzymałeś na biegu a skoro tak to z całą pewnością ponownie zapaliła się kontrolka od świec żarowych i dalej mogłeś kontynuować jazdę i to jest ewidentny objaw przerwy w zasilaniu przekaźnika 109 tak jak opisali to wcześniej koledzy.karol83 pisze:auto zgasło i samo sie odpalilo na nowo po raz pierwszy spotykam sie z takim czymś w tdi.