a jakies inne szkody moga byc w silniku??Adamtd pisze:pompe nie - tylko spalanie oleju wzrośnieForester pisze:czy nadmiar oleju moze uszdzic pompe olejowa?
wymiana oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mój mechanik twierdzi że w ekstremalnych przypadkach może pogiąć zawory tłumaczył mi to ale nie pamiętam już jak to się dzieje. Ale dotyczy to sytuacji kiedy jest naprawdę sporo przelany i pamiętam że czieje się to w momencie odpalenia auta a nie w trakcie jazdy. Wiem że brzmi to abstrakcyjnie ale ja mu wierzę facet z nie jednego pieca chleb jadł.
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
bo jka samochod wyjechal z warsztatu min. po wymianie oleju, to okazaolo sie ze jest jakies 0,5 cm ponad gorne zalamanie na bagnecie.Adamtd pisze:Większe opory wewnętrzne o innych mi nie wiadomo.a jakies inne szkody moga byc w silniku??
A dlaczego pytasz - masz wlane zadużo?? Jeśli tak to ile zadużo?
jka go odpale na zimnym silniku, to tlumika pryska jakby olej, bo czarne i tluste. jka sie rozgrzeje to nic nie leci (poza dymem) - no i jakby teraz wiecej dymil
[ Dodano: Pon Lut 06, 2006 21:14 ]
niespalony olej czy paliwko dostajac sie do katalizatora - niszczy go - to jeszcze 1 powod zeby nie przelewac oleju (znalazlem to w ksiazce)
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<