Dane techniczne, silniki, VIN dekoder, kody wyposażenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jeśli chodzi Ci o kod i nr silnika to na Twojej fotce, z przodu głowicy wychodzą z króćca wodnego dwa węże pomiędzy 3 i 4 świecą zapłonową i dokładnie pod lewym wężem a dokładnie pod jego opaską zaciskową, bezpośrednio na bloku (pod tą głowicą w kolorze srebrnym) widoczne jest poziome prostokątne pole numerowe - tam szukaj kodu i nr silnika - prawdopodobnie o kodzie ACC a numer nadwozia zaczyna się od "3VW..."
Ostatnio zmieniony pn lip 27, 2009 20:20 przez Sztomel, łącznie zmieniany 2 razy.
Koledzy
Mam pytanie, czy w kodach wyposażenie jest typ skrzyni biegów? Zdążyłem już ustalić, że w swoim GTI mam skrzynię "długą" i wiem, że były też montowane z silnikiem PL skrzynie "krótkie" - lepsze przyspieszenie, mniejsza prędkość. Właśnie przymierzam się do zakupu takiej skrzyni. Gdzie ustalić jakie są ich oznaczenia, albo innaczej, jakie skrzynie można dołączyć do PL-ki?
Mam pytanie, czy w kodach wyposażenie jest typ skrzyni biegów? Zdążyłem już ustalić, że w swoim GTI mam skrzynię "długą" i wiem, że były też montowane z silnikiem PL skrzynie "krótkie" - lepsze przyspieszenie, mniejsza prędkość. Właśnie przymierzam się do zakupu takiej skrzyni. Gdzie ustalić jakie są ich oznaczenia, albo innaczej, jakie skrzynie można dołączyć do PL-ki?
Pozdrawiam
Johnu
MK2 GTI
Johnu
MK2 GTI
owszem mówi ale tylko dla osób, które posiadają tabele z datami w jakich przedziałach czasowych były produkowane silniki o konkretnym oznaczeniu i numrze np. dla takiej osoby oznaczenie ALH i numer silnika 116585 mówi (podaję tu hipotetycznie bo nie dysponuję takimi danymi) że silnik ALH od numeru 116... do numeru 116999 był produkowany od sierpnia 1999 roku do grudnia 1999 roku, rozumiesz już chyba o co chodzi ale dla mnie i pewnie Ciebie konkretny numer nic nie mówi bo nie mamy dostępu do takich danych producenta.tirsone pisze:Czy numer silnika (6cio cyfrowy) mówi cokolwiek więcej? np o roku produkcji.
-
- Nowicjusz
-
- Użytkownik
- Kontakt:
caddy 2001 1.9 sdi AYQ
Witam, mam problem ze znalezieniem uszczelki pokrywy zaworow do caddy sdi silnik AYQ
ta od AEY nie pasuje- wszyscy dostawcy czesci zamiennych inter cars, fota,bhmd - nie maja w ofercie do silnika AYQ tylko do AEY...
moze ktos mi sprawdzic numer seryjny tej uszczelki
z gory dziekuje
ta od AEY nie pasuje- wszyscy dostawcy czesci zamiennych inter cars, fota,bhmd - nie maja w ofercie do silnika AYQ tylko do AEY...
moze ktos mi sprawdzic numer seryjny tej uszczelki
z gory dziekuje