Uszczelki do turbiny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
Uszczelki do turbiny
Witam,
Czy może zna ktoś numery uszczelek do turbinki Golf IV 2001 (ATD)
Czy w tych silnikach występował jeden rodzaj turbin, czy może więcej?
Noszę się z zamiarem wyczyszczenia mojej turbiny i chciałbym przy tym wymienić komplet uszczelek, a nie bardzo mogę sobie pozwolić na wyjęcie turbiny, a później szukanie po sklepach części i czekanie aż je sprowadzą Wolałbym mieć komplet i wtedy wziąść się za robotę
Z góry dzięki za pomoc
Pozdr.
Czy może zna ktoś numery uszczelek do turbinki Golf IV 2001 (ATD)
Czy w tych silnikach występował jeden rodzaj turbin, czy może więcej?
Noszę się z zamiarem wyczyszczenia mojej turbiny i chciałbym przy tym wymienić komplet uszczelek, a nie bardzo mogę sobie pozwolić na wyjęcie turbiny, a później szukanie po sklepach części i czekanie aż je sprowadzą Wolałbym mieć komplet i wtedy wziąść się za robotę
Z góry dzięki za pomoc
Pozdr.
[b]The discipline of writing something down is the first step toward making it happen.[/b]
- M_A_N_I_E_K
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
cosmoo do wyczyszczenia nie potrzebujesz uszczelek
jedynie przy okazji wyciągania warto wymienić uszczelkę od kolektora tak metalowa oraz uszczelkę odpływu oleju i tyle w tym temacie
jedynie przy okazji wyciągania warto wymienić uszczelkę od kolektora tak metalowa oraz uszczelkę odpływu oleju i tyle w tym temacie
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
jeszcze nie, to jest mój pierwszy razZimny Chirurg pisze: Jak tylko czyszczenie to nie ma tam nic do uszczelnienia. Są tylko przy kolektorach. Ale tego raczej sie nie wymienia. A i jeszcze 1 pytanie do autora. Robiłeś juz kiedyś taki zabieg?????
Tę uszczelkę wymieniałem jakieś 10 tyś. km wcześniej, przy okazji czyszczenia kolektora dolotowego, czy teraz też ją wymieniać ???Kulon pisze:jedynie przy okazji wyciągania warto wymienić uszczelkę od kolektora tak metalowa oraz uszczelkę odpływu oleju i tyle w tym temacie
No właśnie, a czy ta uszczelka od odpływu oleju jest standardowa? Czy może są jakieś rozbieżności między turbinami?
Ostatnio zmieniony ndz sie 23, 2009 20:09 przez cosmoo, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]The discipline of writing something down is the first step toward making it happen.[/b]