Audi S4 B5 V6 Biturbo by LCQ
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Audi S4 B5 V6 Biturbo by LCQ
Silnik seria: 265 KM & 400 NM 2,7 V6 Biturbo
Dźwięk silnika miażdzy, prawdziwa V6, a dwie turbiny robią swoje w połączeniu z BOVami jest to idealny zestaw, brakuje tylko wydechu(plan już jest ), układ napędowy to Quattro (Torsen), układ kierowniczy jest moim zdaniem bdb+++
Licznik ma ograniczenie do 280 km/h, ale skrzynia na 6 biegu pozwala na jazde z równa prędkością 300 km/h (trzeba by kiedy sprawdzić )
Przeróbki:
1) 12 węży sylikonowych Autobahn88 wytrzymujące 3 bary
http://www.autoxpat.com/shop/images/zen" onclick="window.open(this.href);return false; ... 4-blue.jpg
2) seryjne DV zastąpione dwoma BOVami Turbosmart Kompact z pełną regulacją
http://www.turbosmartonline.com/index.php?id=44" onclick="window.open(this.href);return false;
3) Turbotimer
4)kompletne sprzęgło dedykowane do Audi RS4 :> wytrzymuje dużo
5)silnik zalany Motul 300V
6) układ bez katalizatorów
7) dedykowany zestaw K&N (wkładka)
8)przewody silikonowe podciśnienia Samco
9)+ małe cos co daje dużo
Nadwozie:
lampy poliftingowe Valeo, pełne klosze, oczywiście z xenonem, znaczek z przodu z S4 B6
Hamulce: Black Diamond nawiercano/nacinane z klockami Black Diamond Predator
płyn hamulcowy Motul
Wnętrze: skóra/alcantara czarno-niebieska, carbon+ dużo wygody
Felgi/opony : przód Goodyear Exelence
tył Bridgestone RE720
Zawieszenie: seria narazie
Car Audio Bose+ radio Alpine 7894 RB
Kolor auta: "Nogaro Blue" występujący tylko w S4 i RS4
jak dorwe cyfrówke zrobie konkretne fotki, narazie te musza starczyć
nowsze fotki
2010 :
Modyfikacje:
Hamulce:przód Audi RS4 B5 360x32 mm (tarcze/klocki/zaciski)
płyn hamulcowy Motul
przewody Goodridge
tył: ?? w najbliższym czasie
Felgi/opony seryjne 17" (et 45) zastąpione OZ Superleggera 18" z nowymi oponami 225/40/18 et felg 35
8,5 kg jedna 18", z oponą dokładnie 18,5 kg
seryjna 17" z runflat pirelli ważyła 27 kg, bez runflata ok 25,5 kg 225/45
Zawieszenie: amortyzatory S4+ springi -30 mm Vogtland (+gwinty KW które dalej leżą)
Wymieniłem również:
-kompletny rozrząd ze wszytskim paskami
-nowy olej silnika, filtry
- nowy płyn wspomagania
-zawór N75
-oraz wiele innych których nie pamiętam
Już niedługo wkleje zdjęcia "głównych gratów" :naughty:
Co do auta sprawuje się wyśmienicie, nic kompletnie nic nie padło w nim (odpukać ), tylko tankować ,z ciekawostek doładowanie wynosi ok ~1,1 bara.
Silnik:
-Big IC do 600 KM (tak na wypadek ):
-Turbina K04 RS4 (po pełnej regeneracji, oczywiście oryginał nie made in china )
ORAZU PISZĘ ŻEBY NIE BYŁO
szukam drugiej turbiny, nie spieszy mi się, nic mnie nie goni, projekt zrobię kiedy będzie reszta, czyli za msc lub rok (<- w to mało wierzę ), jeśli nie znajdę k04 rs4 będzie k0RS6 , tak więc póki co jeżdze i nie spieszy mi się Teraz możecie komentować hehe
23.04.2010:
-sportowy końcowy wydech i środkowy tłumik(oczywiście nierdzewka) na zamówienie by pm-motorsport.pl.tl (thx Maciek )
końcowa część wydechu będzie 3 calowa, początkowa 2,25 lub 2,5 cala (bardziej ta druga )
2011
Tak brzmi wydech (seryjny bez katów)
" onclick="window.open(this.href);return false;
a tak sportowy 3" środkowy/końcowy (końcówki RS4 B5 style)
teraz brzmi tak (środkowy wywalony)
2011
FMIC by MG Motorsport
Dolot z filtrem ITG o wydajności 480 KM połączony silikonem, osłona termiczna z włókna szklanego, dzięki SID
Pompa RS4+ łącznik silikonowy do dolotu/ szerokie złączki
Świece RS4
Zimmermann gładkie na tył (300mm)
Najnowsze foty (17.04.2010)
Przesyłam filmiki jak to aktualnie jeździ, od 0 w górę da się lepiej, nie chciałem strzelać ze sprzęgła (0,2-0,3 da się jeszcze z tego urwać)
11.05.2011
Hamulce z RS4 B5 przednie wylatują, wskakuje taki zestaw:
- zaciski Brembo/Porsche 6 tłoczkowe z Porsche Cayenne Turbo
- tarcze Zimmermann 345x30mm (Audi S4 B6)
- specjalne śruby do zacisków
- klocki Brembo/Pagid
porównanie sporej tarczy 300mm do 345
Dźwięk silnika miażdzy, prawdziwa V6, a dwie turbiny robią swoje w połączeniu z BOVami jest to idealny zestaw, brakuje tylko wydechu(plan już jest ), układ napędowy to Quattro (Torsen), układ kierowniczy jest moim zdaniem bdb+++
Licznik ma ograniczenie do 280 km/h, ale skrzynia na 6 biegu pozwala na jazde z równa prędkością 300 km/h (trzeba by kiedy sprawdzić )
Przeróbki:
1) 12 węży sylikonowych Autobahn88 wytrzymujące 3 bary
http://www.autoxpat.com/shop/images/zen" onclick="window.open(this.href);return false; ... 4-blue.jpg
2) seryjne DV zastąpione dwoma BOVami Turbosmart Kompact z pełną regulacją
http://www.turbosmartonline.com/index.php?id=44" onclick="window.open(this.href);return false;
3) Turbotimer
4)kompletne sprzęgło dedykowane do Audi RS4 :> wytrzymuje dużo
5)silnik zalany Motul 300V
6) układ bez katalizatorów
7) dedykowany zestaw K&N (wkładka)
8)przewody silikonowe podciśnienia Samco
9)+ małe cos co daje dużo
Nadwozie:
lampy poliftingowe Valeo, pełne klosze, oczywiście z xenonem, znaczek z przodu z S4 B6
Hamulce: Black Diamond nawiercano/nacinane z klockami Black Diamond Predator
płyn hamulcowy Motul
Wnętrze: skóra/alcantara czarno-niebieska, carbon+ dużo wygody
Felgi/opony : przód Goodyear Exelence
tył Bridgestone RE720
Zawieszenie: seria narazie
Car Audio Bose+ radio Alpine 7894 RB
Kolor auta: "Nogaro Blue" występujący tylko w S4 i RS4
jak dorwe cyfrówke zrobie konkretne fotki, narazie te musza starczyć
nowsze fotki
2010 :
Modyfikacje:
Hamulce:przód Audi RS4 B5 360x32 mm (tarcze/klocki/zaciski)
płyn hamulcowy Motul
przewody Goodridge
tył: ?? w najbliższym czasie
Felgi/opony seryjne 17" (et 45) zastąpione OZ Superleggera 18" z nowymi oponami 225/40/18 et felg 35
8,5 kg jedna 18", z oponą dokładnie 18,5 kg
seryjna 17" z runflat pirelli ważyła 27 kg, bez runflata ok 25,5 kg 225/45
Zawieszenie: amortyzatory S4+ springi -30 mm Vogtland (+gwinty KW które dalej leżą)
Wymieniłem również:
-kompletny rozrząd ze wszytskim paskami
-nowy olej silnika, filtry
- nowy płyn wspomagania
-zawór N75
-oraz wiele innych których nie pamiętam
Już niedługo wkleje zdjęcia "głównych gratów" :naughty:
Co do auta sprawuje się wyśmienicie, nic kompletnie nic nie padło w nim (odpukać ), tylko tankować ,z ciekawostek doładowanie wynosi ok ~1,1 bara.
Silnik:
-Big IC do 600 KM (tak na wypadek ):
-Turbina K04 RS4 (po pełnej regeneracji, oczywiście oryginał nie made in china )
ORAZU PISZĘ ŻEBY NIE BYŁO
szukam drugiej turbiny, nie spieszy mi się, nic mnie nie goni, projekt zrobię kiedy będzie reszta, czyli za msc lub rok (<- w to mało wierzę ), jeśli nie znajdę k04 rs4 będzie k0RS6 , tak więc póki co jeżdze i nie spieszy mi się Teraz możecie komentować hehe
23.04.2010:
-sportowy końcowy wydech i środkowy tłumik(oczywiście nierdzewka) na zamówienie by pm-motorsport.pl.tl (thx Maciek )
końcowa część wydechu będzie 3 calowa, początkowa 2,25 lub 2,5 cala (bardziej ta druga )
2011
Tak brzmi wydech (seryjny bez katów)
a tak sportowy 3" środkowy/końcowy (końcówki RS4 B5 style)
teraz brzmi tak (środkowy wywalony)
2011
FMIC by MG Motorsport
Dolot z filtrem ITG o wydajności 480 KM połączony silikonem, osłona termiczna z włókna szklanego, dzięki SID
Pompa RS4+ łącznik silikonowy do dolotu/ szerokie złączki
Świece RS4
Zimmermann gładkie na tył (300mm)
Najnowsze foty (17.04.2010)
Przesyłam filmiki jak to aktualnie jeździ, od 0 w górę da się lepiej, nie chciałem strzelać ze sprzęgła (0,2-0,3 da się jeszcze z tego urwać)
11.05.2011
Hamulce z RS4 B5 przednie wylatują, wskakuje taki zestaw:
- zaciski Brembo/Porsche 6 tłoczkowe z Porsche Cayenne Turbo
- tarcze Zimmermann 345x30mm (Audi S4 B6)
- specjalne śruby do zacisków
- klocki Brembo/Pagid
porównanie sporej tarczy 300mm do 345
Ostatnio zmieniony śr maja 11, 2011 16:47 przez LCQ, łącznie zmieniany 18 razy.
- Patry(m)k(3)
- Użytkownik
Bardzo ładne Eska coraz ich więcej tylko widać że Fis już nie domaga ale tak już z nimi jest czasami... BTW sam montowałeś wskaźnik boosta w środkową kratkę dobrze widać wskazania ?
Ostatnio zmieniony pn sie 24, 2009 11:51 przez Patry(m)k(3), łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images45.fotosik.pl/125/72843828abb854b0.jpg[/img][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=92527&start=75][b]Były Golf[/b][/url] [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=104841][b]POMÓŻ INNYM[/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=92527&start=75][b]Były Golf[/b][/url] [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=104841][b]POMÓŻ INNYM[/b][/url]
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
Przy wyglądzie nie ma co już zmieniać bo auto w serii jest bardzo ładne.Przy silniku pomodzić i można objeżdżać dużo nowsze fury
Jak dla mnie S4 i RS4 w budzie B5 mają swój klimat.W B6 i B7 tego klimatu już nie ma.
Będę również śledził poczynania.Powodzenia
Jak dla mnie S4 i RS4 w budzie B5 mają swój klimat.W B6 i B7 tego klimatu już nie ma.
Ostatnio zmieniony wt sie 25, 2009 11:53 przez Pruszkowiak, łącznie zmieniany 3 razy.
nowe fotki w 1 poście, z góry dzięki za komentarze!!
masz racje B5 to były najciekawsze sztuki, mi się najbardziej z tych lat podobają S4/RS4 no i RS6, szkoda że silnika z RS6 nie dawali do S4 , widziałem taka przeróbke, co prawda maske od nowa robili ale jak to wyglądało, szczeka w dół , AGB to też niezła jednostka, w sumie modzić można w kółko, zależy od kasy, ale jakieś 600 KM to bezproblemu można zrobić, na seryjnych gratach ok 450, a ok 400 KM sedan robi jakieś średnie 12tki na ćwiartke, ale najlepsze jest to że takim autem można jechać gdzie się chce nie tylko na tor, w deszczu ruszac z prawie takimi samymi czasami co na suchej nawierchni, w zime jechać bokami i nie bać się że zaraz polece do rowu, a np: wieczorami wziąść lachony do kina takiego czegoś potrzebowałem, auto do wszytskiego
poprzedni właściel daj jakiś kijowy wskaznik turbo, musze jakiś konkretny kupić, ale widać dobrzePatry(m)k(3) pisze:Bardzo ładne Eska coraz ich więcej tylko widać że Fis już nie domaga ale tak już z nimi jest czasami... BTW sam montowałeś wskaźnik boosta w środkową kratkę dobrze widać wskazania ?
zawiecha/moc/hamulce (narazie to sa masakryczne hamowanie z 200 to bardziej niż pestka) zobaczymy co wymyśle, ale bedzie grubo, jak zawszebecior pisze:Grube Audi, ale jakie dalsze plany, bo nie zauważyłem tego?
co do objerzdzania to nie to samo co było w ibizie, tam był fun najwiekszy, bo auto starsze i niby gorsze, audi to już coś reprezentuje, ale jeśli sie objedzie naprawde moce sztuki to co innegoPruszkowiak pisze:Przy wyglądzie nie ma co już zmieniać bo auto w serii jest bardzo ładne.Przy silniku pomodzić i można objeżdżać dużo nowsze fury
masz racje B5 to były najciekawsze sztuki, mi się najbardziej z tych lat podobają S4/RS4 no i RS6, szkoda że silnika z RS6 nie dawali do S4 , widziałem taka przeróbke, co prawda maske od nowa robili ale jak to wyglądało, szczeka w dół , AGB to też niezła jednostka, w sumie modzić można w kółko, zależy od kasy, ale jakieś 600 KM to bezproblemu można zrobić, na seryjnych gratach ok 450, a ok 400 KM sedan robi jakieś średnie 12tki na ćwiartke, ale najlepsze jest to że takim autem można jechać gdzie się chce nie tylko na tor, w deszczu ruszac z prawie takimi samymi czasami co na suchej nawierchni, w zime jechać bokami i nie bać się że zaraz polece do rowu, a np: wieczorami wziąść lachony do kina takiego czegoś potrzebowałem, auto do wszytskiego
Ostatnio zmieniony wt sie 25, 2009 18:46 przez LCQ, łącznie zmieniany 1 raz.