[mk4]ksenony

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

michal_2045
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: michal_2045 » pn sie 24, 2009 21:49

stefan1989 pisze:Jeżeli chodzi o moje Xenony to nie są jakieś chiny tylko Made In Germany. A oto światło jakie dają: [url=http://images49.fotosik.pl/186/250345e8b9a1d8cbm.jpg]Obrazek[/URL]

a jaka to jest barwa i czy to jest ori lampa?

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » pn sie 24, 2009 21:57

stefan1989 pisze:a jaka to jest barwa i czy to jest ori lampa?
Wyżej masz opisane..
Lampy InPro na soczewce z odłączonym jednym ringiem, a żarnik 8000K ale świecący jak 6000K..

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
Maximus-83
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Maximus-83 » wt sie 25, 2009 21:01

KonradzikIV pisze:no to teraz ja sie wypowiem, kupując te lampy które pokazałes + zestaw HID wydasz ok 700 zł. co otrzymasz w zamian ? chinską lampe która będzie swieciła nie równomiernie i słabo ringi rodem z bmw i nic pozatym, dołoż troche monety i kup ori xenon bo tylko to ma sens, kupowanie tych pseudo zamienników to strata Twojego czasu i pieniedzy.
"KonradzikIV" za to masz u mnie wielkie piwo. Jak działać to już z klasą :pub:

Obrazek

Awatar użytkownika
stefan1989
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: stefan1989 » wt sie 25, 2009 21:25

Tak jak działać do z klasą, tylko że nie wszyscy maja kasę żeby wyjebać na lampy ponad 1500zł, mnie moje lampy + HID wyniosły 800zł. więc myślę że dla młodych ludzi którzy nie mają za bardzo kasy to jest najlepsze rozwiązanie.

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » wt sie 25, 2009 21:46

stefan1989 pisze:Tak jak działać do z klasą, tylko że nie wszyscy maja kasę żeby wyjebać na lampy ponad 1500zł, mnie moje lampy + HID wyniosły 800zł.
No tutaj nie do końca się z Tobą zgodzę..
Golfa mam od dwóch lat i już wcześniej chciałem wrzucić xenony.
Jednak stwierdziłem, że nie ma sensu kupować chińszczyzny i innych zamienników, a lepiej poczekać, odłożyć i kupić ori.
Traf chciał, że za mój komplet ori xenów wyszło mi ok. 700zł i własna robocizna.
Ale gdyby nie trafiła się ta okazja to nadal bym jeździł ze zwykłymi lampami i na H7, bo na pewno nie włożył bym HIDa do zwykłych lamp.

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
stefan1989
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: stefan1989 » wt sie 25, 2009 21:56

To jest twoje zdanie na ten temat i każdy ma inne, wiadomo ja też bym nie dał HID do zwykłej lampy, A jeżeli twoje Cię wyniosły 700zł to nic innego tylko pozazdrościć :bigok:

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » wt sie 25, 2009 22:14

stefan1989 pisze:A jeżeli twoje Cię wyniosły 700zł to nic innego tylko pozazdrościć
Czasem na alledrogo zdarzają się okazje.
Tu była aukcja, gdzie koleś chciał za ten komplet 800zł: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=711143532
Mocowania ułamane, ale to akurat nie jest duży problem, bo górne w ASO to koszt 80zł, a w zamienniku ok. 50zł. A dolne można przespawać ze zwykłej lampy.

Awatar użytkownika
KonradzikIV
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: KonradzikIV » wt sie 25, 2009 22:54

stefan1989, genralnie jakbyś zobaczył różnice między HID-em a ori xenonem to byś zrozumiał dlaczego warto dołożyć te pare zł i cieszych się prawdziwą jakością. wolalbym przeczekac i dozbierać niż inwestowac w półśrodki a potem się denerować że nie działa jak trzeba, taka chinska soczewka świeci dramatycznie - wiem bo miałem i sie sam na siebie denerwowałem że nie kupiłem odrazu ori

Obrazek

Awatar użytkownika
stefan1989
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: stefan1989 » śr sie 26, 2009 08:40

To chcesz mi powiedzieć że lampy IN PRO są Chińskim produktem?? Dobra a jeżeli chodzi o mnie to po sprzedaniu lamp org. za 300zł moje lampy IN Pro + HID(made in germany) wyniosły mnie 500zł więc myślę że jest dobrze.A jeżeli chodzi o jakość oświetlenia to jestem mega zadowolony, jeżeli chodzi o porównanie z ori xenonami to nie mogę się wypowiedzieć bo nie miałem z nimi do czynienia, natomiast mam porównanie z ori xenonami w Sharanie więc stwierdzam że efekt jest praktycznie taki sam. A kasę którą zaoszczędziłem mogę przeznaczyć na parę innych bajerów. Więc jeżeli ktoś nie ma za bardzo kasy to niech kupuje Lampy IN PRO + dobry HID i myślę że będzie zadowolony.

Awatar użytkownika
Pyzo
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pyzo » śr sie 26, 2009 09:04

stefan1989 pisze:To chcesz mi powiedzieć że lampy IN PRO są Chińskim produktem?? Dobra a jeżeli chodzi o mnie to po sprzedaniu lamp org. za 300zł moje lampy IN Pro + HID(made in germany) wyniosły mnie 500zł więc myślę że jest dobrze.A jeżeli chodzi o jakość oświetlenia to jestem mega zadowolony, jeżeli chodzi o porównanie z ori xenonami to nie mogę się wypowiedzieć bo nie miałem z nimi do czynienia, natomiast mam porównanie z ori xenonami w Sharanie więc stwierdzam że efekt jest praktycznie taki sam. A kasę którą zaoszczędziłem mogę przeznaczyć na parę innych bajerów. Więc jeżeli ktoś nie ma za bardzo kasy to niech kupuje Lampy IN PRO + dobry HID i myślę że będzie zadowolony.
ja mialem InPro z HIDem, ktore po jednej przejazdzce z ori xenonem z Konradzikiem, od razu chcialem wyrzucic. dozbieralem troche grosza i kupilem ori. TO jest dopiero swiatlo.

Awatar użytkownika
stefan1989
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: stefan1989 » śr sie 26, 2009 09:11

Ja swoich nie będę wyrzucał :D Mi wystarczają.

[ Dodano: 26 Sie 2009 09:23 ]
stefan1989 pisze:Ja swoich nie będę wyrzucał :D Mi wystarczają.
A to górne Mocowania w ORI Lampach są wymienne?? I jeszcze jdeno pytanie, miał ktoś do czynienia z tymi lampami??

http://cgi.ebay.de/HELLA-ANGEL-EYES-SCH ... 286.c0.m14

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » śr sie 26, 2009 10:02

stefan1989 pisze:A to górne Mocowania w ORI Lampach są wymienne??
Tak, ASO oferuje zestawy naprawcze górnych mocowań lamp, zarówno xenonów jak i zwykłych.

michal_2045
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: michal_2045 » śr sie 26, 2009 11:10

kurde
nie wiem co robic bo tak szczerze mowic to troche szkoda mi wydawac prawie 2 tys na uzywane lapmy a za tys bede mial nowe tylko ze nie ori
a tak naprawde nie wiem jak beda swiecic ze podroby tych lamp?
a moze ktos ma zdjecia w nocy jak wyglada roznica pomiedzi ori a podroba?
hmmm jak bym kupic ori to wiadomo ze zestaw ksenonkow juz bede mial a jak bym kupil podrobe to bede mial same lampy a jakie proponujecie zestaw ksenonkow?
jak cos to prosze podac link z allegro
a ktos z was mial jeszcze do czynienia z podrobami lamp soczewkowych?bo jeden kolega napisal ze z podroby jest zadowolony i ze nie wyrzuci a drugi kolega napisal ze nie byl zadowolony z podrob i kupil ori.i jesli jeszcze ktos mial doczynienia niech pisze czy jest zadowolony czy nie

za odp wielkie dzieki

Awatar użytkownika
Pyzo
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pyzo » śr sie 26, 2009 15:20

michal_2045 pisze:kurde
nie wiem co robic bo tak szczerze mowic to troche szkoda mi wydawac prawie 2 tys na uzywane lapmy a za tys bede mial nowe tylko ze nie ori
a tak naprawde nie wiem jak beda swiecic ze podroby tych lamp?
a moze ktos ma zdjecia w nocy jak wyglada roznica pomiedzi ori a podroba?
hmmm jak bym kupic ori to wiadomo ze zestaw ksenonkow juz bede mial a jak bym kupil podrobe to bede mial same lampy a jakie proponujecie zestaw ksenonkow?
jak cos to prosze podac link z allegro
a ktos z was mial jeszcze do czynienia z podrobami lamp soczewkowych?bo jeden kolega napisal ze z podroby jest zadowolony i ze nie wyrzuci a drugi kolega napisal ze nie byl zadowolony z podrob i kupil ori.i jesli jeszcze ktos mial doczynienia niech pisze czy jest zadowolony czy nie

za odp wielkie dzieki
kupuj ori.
kazdy kto przesiada sie z H7 na HID jest zadowolony. ale potem jak juz przesiadziesz sie na ori xen jest 100 razy lepiej :)

pomijam fakt, ze majac HIDa, rzucasz sie w oczy policji...
Ostatnio zmieniony śr sie 26, 2009 15:20 przez Pyzo, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”