SCHEMAT WTYCZKI INTERCOOLERA
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam.
Kupiłem Golfa TDI 100KM i niestety mam obciętą wtyczkę intercoolera. Potrzebowałbym schemat wtyczki i przewodów.
Pozdrawiam
Kupiłem Golfa TDI 100KM i niestety mam obciętą wtyczkę intercoolera. Potrzebowałbym schemat wtyczki i przewodów.
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
jest tam (jak słusznie wskazał Adamm) czujnik ciśnienia doładowania i czujnik temperatury w dolocie czyli G71/G72 i wtyczka jest jedna czteropinowa a gdzie się podziała kabloteka od tego czujnika - nie ma jej ? (podaj też oznaczenie silnika ATD czy AXR bo może ktoś, kto dysponuje pinologią ECU będzie tego potrzebował i rocznik auta) - ja nie dysponuję.
Ostatnio zmieniony śr sie 26, 2009 23:04 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Kabloteki niestety nie ma. Silnik ATD rok 2003 74kwSztomel pisze:jest tam (jak słusznie wskazał Adamm) czujnik ciśnienia doładowania i czujnik temperatury w dolocie czyli G71/G72 i wtyczka jest jedna czteropinowa a gdzie się podziała kabloteka od tego czujnika - nie ma jej ? (podaj też oznaczenie silnika ATD czy AXR bo może ktoś, kto dysponuje pinologią ECU będzie tego potrzebował i rocznik auta) - ja nie dysponuję.
[ Dodano: 26 Sie 2009 23:12 ]
a mógłbyś przypisać do tego kolory kabelków zielono-niebieski, żółto-zielony, fioletowy i jest jeszcze jeden ale nie pamiętam jaki?Passat944 pisze:Pinologia jest prosta:
1 - masa
2 - sygnal temperatury powietrza
3 - 5V
4 - sygnal cisnienia
/ Map sensor 51C
Ostatnio zmieniony śr sie 26, 2009 23:15 przez HubertBiad, łącznie zmieniany 1 raz.
Pinologia nie jest prosta bo to jest tylko kolorystykologia, trzeba znać z jakich pinów przy G71/G72 konkretne kolory kabelków idą do konkretnych pinów sterownika silnika w Twoim aucie a ja nie jestem w stanie tego sprawdzić - tym bardziej, że Gebelsy mają taki rozpiździaj co do modelu silnika i jego rocznika, że głowa boli.HubertBiad pisze:Passat944 napisał/a:
Pinologia jest prosta:
1 - masa
3 - 5V
4 - sygnal cisnienia
/ Map sensor 51C
a mógłbyś przypisać do tego kolory kabelków zielono-niebieski, żółto-zielony, fioletowy i jest jeszcze jeden ale nie pamiętam jaki?
-
- Nowicjusz
A macie gdzieś pinologie sterownika?Sztomel pisze:Pinologia nie jest prosta bo to jest tylko kolorystykologia, trzeba znać z jakich pinów przy G71/G72 konkretne kolory kabelków idą do konkretnych pinów sterownika silnika w Twoim aucie a ja nie jestem w stanie tego sprawdzić - tym bardziej, że Gebelsy mają taki rozpiździaj co do modelu silnika i jego rocznika, że głowa boli.HubertBiad pisze:Passat944 napisał/a:
Pinologia jest prosta:
1 - masa
3 - 5V
4 - sygnal cisnienia
/ Map sensor 51C
a mógłbyś przypisać do tego kolory kabelków zielono-niebieski, żółto-zielony, fioletowy i jest jeszcze jeden ale nie pamiętam jaki?
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Witam
Zakupiłem golfa 1.9 TDI 130KM(ASZ) z urwanym intercoolerem i wtyczką do niego. Cooler kupiłem używany z wtyczką która ma inne kolory. Moje pytanie jest takie czy w 130KM kable są tak samo oznaczone jak wyżej?
tj.
1 brązowo-niebieski pin52
2 szaro-zielony pin73
3 różowo-czerwony pin 31
4 żółto-czarny pin 71
P.S
podłączyłem je tak ja w poście wyżej i auto wcale nie ma mocy.
Pozdrawiam
Maciej
Zakupiłem golfa 1.9 TDI 130KM(ASZ) z urwanym intercoolerem i wtyczką do niego. Cooler kupiłem używany z wtyczką która ma inne kolory. Moje pytanie jest takie czy w 130KM kable są tak samo oznaczone jak wyżej?
tj.
1 brązowo-niebieski pin52
2 szaro-zielony pin73
3 różowo-czerwony pin 31
4 żółto-czarny pin 71
P.S
podłączyłem je tak ja w poście wyżej i auto wcale nie ma mocy.
Pozdrawiam
Maciej