ustawienie rozrządu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
ustawienie rozrządu
witam wszystkich mam mały problem moje autko to golf 4 1,9tdi ahf jestem w trakcie wymiany rozrządu. Według wycięcia w wałku rozrządu wynika iż jest przestawiony o jakieś 2 zęby czy to możliwe aby silnik dobrze funkcjonował w taki układzie ?
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
jesli glosno chodzil i duzo palil to jak najbardziej.
Moja porada jest taka
1. przestaw rozrzad wg orginalnych znakow i przymiarow
2. zakrec recznie walem delikatnie sprawdzajac ze go nie zabloguje i nie skladaj rozrzadu do konca odpal i bedziesz wiedzial czy chodzi rowniej czy nie
oczywiscie w razie co zaznacz, zeby wiedziec jak wrocic do poprzedniego ustawienia.
Moja porada jest taka
1. przestaw rozrzad wg orginalnych znakow i przymiarow
2. zakrec recznie walem delikatnie sprawdzajac ze go nie zabloguje i nie skladaj rozrzadu do konca odpal i bedziesz wiedzial czy chodzi rowniej czy nie
oczywiscie w razie co zaznacz, zeby wiedziec jak wrocic do poprzedniego ustawienia.
sprzedam wtryski, pompe, turbo, glowice i pare innych gratów silnika od TDI 110km
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
tak musisz poluzowak kolko i lekko zbic zeby obracalo sie na stozku pozniej musisz zablokowac pompe wryskowa w odpowiednim punkcie i poluzowac 3 sruby od pompy, nastepnie po zablokowaniu walka i pompy i zgraniu znaku na kole zamachowym zakladasz pasek naciagasz odpowiednio i dokrecasz srube od walka rozrzadu i trzy sruby od pompy. pozniej wyjmij blokady i przekrec dwa obroty walem sprawdz czy znaki i napiecie paska jest ok i tyle:)
sprzedam wtryski, pompe, turbo, glowice i pare innych gratów silnika od TDI 110km
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
http://obrazki.elektroda.net/36_1217285208.jpg
http://obrazki.elektroda.net/76_1217285248.jpg
Tu masz rysunek ale jesli nie dojdziesz co i jak to mozesz na priv podac mi nr kom ja Ci jutro moge podeslac rano realne zdjecie pompy z kolem i miejsce w ktore wkladamy blokade:)
[ Dodano: 28 Sie 2009 02:23 ]
wysle MMS-em jak cos
http://obrazki.elektroda.net/76_1217285248.jpg
Tu masz rysunek ale jesli nie dojdziesz co i jak to mozesz na priv podac mi nr kom ja Ci jutro moge podeslac rano realne zdjecie pompy z kolem i miejsce w ktore wkladamy blokade:)
[ Dodano: 28 Sie 2009 02:23 ]
wysle MMS-em jak cos
Wszystko pasuje kolego tylko pod żadnym pozorem nie odkrecasz 3 śrub od pompy wtryskowej w ten sposób możesz przestawić zapłon.
[ Dodano: 28 Sie 2009 04:21 ]
Kółka nie wolno zbijać z wałka trzeba ściągnąć przystosowanym do tego ściągaczem,ponieważ wałek jest kruchy i stożek może Ci odpaść przy zbijaniu z wałkiem.
[ Dodano: 28 Sie 2009 04:23 ]
upewnij się czy na kole zamachowym znalazłes własciwy cech czasem jest kilka.
[ Dodano: 28 Sie 2009 04:21 ]
Kółka nie wolno zbijać z wałka trzeba ściągnąć przystosowanym do tego ściągaczem,ponieważ wałek jest kruchy i stożek może Ci odpaść przy zbijaniu z wałkiem.
[ Dodano: 28 Sie 2009 04:23 ]
upewnij się czy na kole zamachowym znalazłes własciwy cech czasem jest kilka.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
tomi36, jesli zablokujesz pompe to jak najbardziej mozna odkrecic sruby:) a po za tym jesli ktos pyta jak zrobic rozrzad w TDI to z gory wiadomo, ze nie ma takiego sciagacza i llekkie pukniecie nic nie popsuje, ewentualnie moze wykruszyc zab ale nie walek:)