Łozysko mi padło w sprzegle?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
nie wiem jaką masz skrzynię, ale mi to wygląda na łozysko oporowe(mogę się mylić) takie obajwy są gdy łozysko jest od przodu skrzyni - czyli od strony silnika(mniej więcej tak jak pokazame jest na rysunku co je wcześniej zamieściłemmichi pisze:ale czekac moze przeoczylisice mi to szumi tylko jak zapale samochod na luzie a gdy naciskam sprzegło to przestaje i potem moge jezdzic godzine stawac ruszac stac przed swiatłami na luzie i nie zaszumi tylko np jak stoi autko to tak sie dzieje.
...
-
- Forum Master
ciężko mi coś Tobie doradzić na odległość(dobrze by było jak bym to usłyszał, może przyczyna tkwi gdzie indziej), ale moze jast tak że jak to łożysko się zagrzeje to przestaje szumić, albo może faktycznie wymienić olej(ten co masz może być już spracowany i nie spełnia swoich właściwości smarnych - za żadki i stary), to dużo nie kosztuje, naprawde jest mi ciężko coś poradzić poza tym łozyskiem(mogę sie mylić)
...
-
- Forum Master
-
- Forum Master
witam wszystkich chcialem sie podlaczyc do tematu w moim golfiku 3 silnik 1.8 zaobserwowalem ostatnio niepokojacy dzwiek po zapaleniu i przejechaniu 1km gdy stane w miejscu i puszcze sprzeglo zaczyna wydobywac sie jakis dziwny dzwiek jakby szum dodam ze na zimnym silniku zaraz po zapaleniu nie ma tego objawu. Dzisiaj jadac moim golfikiem kiedy jechalem na 1 i 2 zwalniajac i przyspieszajac silnikiem bylo slychac takie dziwne metaliczne tarcie
Co to moze byc prosze o pomoc
Co to moze byc prosze o pomoc