wymiana paska rozrządu--pytania i sugestie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
ale ja ustawiałem sobie wszystko na swoich znakach ktore sam zrobilem kolektorem i wszystko złozyłem tak jak bylo bo kolo pompy mialem zablokowane w okienku w skrzyni wbity klin a rozrzadu walek wogole nie drgałMichaś_1977 pisze: Podjedź jeszcze do pompiarza,żeby skorygował kąt wtrysku,bo tego zapewne nie robiłes
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Wszystko O.K,ale kąt wtrysku mógł ulec zmianie nawet przez mocniejsze lub słabsze naciągnięcie paska.Poza tym,czy masz pewność,że wcześniej był dobrze ustawiony?glowka123 pisze:Michaś_1977 napisał/a:
Podjedź jeszcze do pompiarza,żeby skorygował kąt wtrysku,bo tego zapewne nie robiłes
ale ja ustawiałem sobie wszystko na swoich znakach ktore sam zrobilem kolektorem i wszystko złozyłem tak jak bylo bo kolo pompy mialem zablokowane w okienku w skrzyni wbity klin a rozrzadu walek wogole nie drgał
hej, a jak mam poznac czy rozrzad jest do roboty czy nie? nie mam pojecia kiedy byl robiony? auto ma 28K na liczniku, podejrzewam ze to jest 328Kk. jak kupilem mechanik mowi ze jest rozrzad jest ok! od tamtego momentu zrobilem okolo 23k. a nie chce zeby mi strzelil!! sa jakies sposoby jak poznac czy rozrzad jest do roboty? dzieki za pomoc, pozdrawiam
hadra,
rozrząd sięrobi zawsze po kupnie auta nawet jak jeszcze są widoczne napisy na pasku.
w tej kwestii nigdy siepoprzedniemu właścicielowi nie wierzy bo jak pasek strzeli to już będzie po ptakach
[ Dodano: 30 Sie 2009 14:28 ]
I nie pytaj dlaczego spalanie Ci wzrosło.
rozrząd sięrobi zawsze po kupnie auta nawet jak jeszcze są widoczne napisy na pasku.
w tej kwestii nigdy siepoprzedniemu właścicielowi nie wierzy bo jak pasek strzeli to już będzie po ptakach
[ Dodano: 30 Sie 2009 14:28 ]
jak przyjdą mrozy to Ci wtedy sie zapytam.glowka123 pisze:suhhar napisał/a:
tłumacz upartemu
jak wszystko chodzi bez zarzutu to po jakiego wała grzebać
I nie pytaj dlaczego spalanie Ci wzrosło.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt: