ustawienie rozrządu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ale wyjaśnij mi jeśli możesz dlaczego chcesz odkręcać sruby od mocowania pompy co Ci to da Kaczor,a bez ściągacza trzeba uważać nieraz koło mocno siedzi na stożku wałka nie zawsze ale miałem takie przypadki śrube ktoś mocno dokręcił tak koło było wbite że bez ściągacza cięzko było by.Mam nadzieje że u Grzego tak nie będzie.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ta metoda jest juz za stara nie musisz zbijac kola i odkrecac klawiatury i popuszczac trzy sruby na popie Ustawiasz rozrzad na popie znak i na wale w obudowie skrzyni a na kolku gornum zaznaczasz znak bialym pisakiem i zakladasz pasek Przekrecasz na sucho silnikiem do kontroli jak sie znaki zgadzaja to odpalamy Zawsze tak robieKaczor 1.6 TDI pisze:tak musisz poluzowak kolko i lekko zbic zeby obracalo sie na stozku pozniej musisz zablokowac pompe wryskowa w odpowiednim punkcie i poluzowac 3 sruby od pompy, nastepnie po zablokowaniu walka i pompy i zgraniu znaku na kole zamachowym zakladasz pasek naciagasz odpowiednio i dokrecasz srube od walka rozrzadu i trzy sruby od pompy. pozniej wyjmij blokady i przekrec dwa obroty walem sprawdz czy znaki i napiecie paska jest ok i tyle:)
Ostatnio zmieniony sob sie 29, 2009 22:26 przez jeryk10, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
ja zawsze sprawdzam i ustwiam sam od poczatku bo nigdy nie wiesz czy poprzednia osoba co robila zrobila dobrze:) kiedys tez zakladalem pasek tak jak byl ale raz kontrolnie sprawdzilem i trzeba bylo lekko przestawic od tamtej pory zawsze sprawdzam:)
sprzedam wtryski, pompe, turbo, glowice i pare innych gratów silnika od TDI 110km
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt: