Wymiana uszczelniaczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana uszczelniaczy
Witam mam problem z moim mk 4 1,9 tdi pd 2003 axr mianowicie czeka mnie wymiana uszczelniaczy zaworowy gdyz puszcza bialego dyma ale wylacznie przy odpaleniu .W czasie jazdy zadnego dymka nie widac .i tu moje pytanie co jeszcze ewentualnie wymienic w trakcie wymiany uszczelniaczy .Mam jeszcze maly problem z wyciekiem oleju z silnika ale nie jestem pewien skad widac tylko ten wyciek jak samochod jest na podnosniuku wyglada na to ze cieknie z samej gory moze jakas uszczelka z gury dzekuje za wszystkie odpowiedzi i sugestie
matelko
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
dokladnie to nie wiem ale jak zmienilem olej to gosc wlal 4 litry i tak jezdzilem 13 tys i zjadl 0,7 oleju. Wydaj mi sie ze nie jest to turbo bo zakopci wylacznie przy odpaleniuleoncio pisze:jestes pewien ze to uszczelniacze ja mam identyczny obiaw ale u mnie jest to turbina ile oleju ci ubywa
matelko
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Kolego 0,7l na 13 tyś km to nic jak norma mówi 1l na 10k km. Tak ze daj sobie spokój i smigaj jak zły. A jak zacznie kopcić na siwo jak juz sie zagrzeje to nie uszczelniacze tylko turbo pomału pada. Proponowałbym tylko nie co 13 tys zmieniac olej tylko co 10 tys. TDIki maja ciężką prace własnie przez dołądowani i poptrzebuja dobrego pełnosyntetycznego oleju wymienianego raz na 10 tyś km.matelko pisze:dokladnie to nie wiem ale jak zmienilem olej to gosc wlal 4 litry i tak jezdzilem 13 tys i zjadl 0,7 oleju. Wydaj mi sie ze nie jest to turbo bo zakopci wylacznie przy odpaleniuleoncio pisze:jestes pewien ze to uszczelniacze ja mam identyczny obiaw ale u mnie jest to turbina ile oleju ci ubywa
Pozdro
ZC
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Zimny Chirurg pisze:Kolego 0,7l na 13 tyś km to nic jak norma mówi 1l na 10k km. Tak ze daj sobie spokój i smigaj jak zły. A jak zacznie kopcić na siwo jak juz sie zagrzeje to nie uszczelniacze tylko turbo pomału pada. Proponowałbym tylko nie co 13 tys zmieniac olej tylko co 10 tys. TDIki maja ciężką prace własnie przez dołądowani i poptrzebuja dobrego pełnosyntetycznego oleju wymienianego raz na 10 tyś km.SAm nie wiem olej jaki leje jest to CASTROL EDGE 5W-30matelko pisze:dokladnie to nie wiem ale jak zmienilem olej to gosc wlal 4 litry i tak jezdzilem 13 tys i zjadl 0,7 oleju. Wydaj mi sie ze nie jest to turbo bo zakopci wylacznie przy odpaleniuleoncio pisze:jestes pewien ze to uszczelniacze ja mam identyczny obiaw ale u mnie jest to turbina ile oleju ci ubywa
LONG LIVE wiec wydaje mi sie ze zmiana co 13 nie jest taka najgorsza Pozdro
ZC
matelko