dziwne stuki tak jakby zawory troche klepaly
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dziwne stuki tak jakby zawory troche klepaly
szczególnie podczas zimnego silnika trochę zagra istnieje jakaś metoda na usunięcie tego grania?
Oceniajcie,doradzajcie,krytykujcie : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3159382#3159382
-
- Forum Master
- Kontakt:
Jest to normalny objaw po uruchomieniu zanim olej dojdzie i ustawi ich wysokość.
Gdyby miało to miejsce przy mocno rozgrzanym to należałoby coś zrobić(jest parę dróg).
W tej sytuacji jest to niepotrzebna strata kasy...
PS. jaki mineralny?
Gdyby miało to miejsce przy mocno rozgrzanym to należałoby coś zrobić(jest parę dróg).
W tej sytuacji jest to niepotrzebna strata kasy...
PS. jaki mineralny?
Ostatnio zmieniony ndz wrz 06, 2009 14:41 przez oldstaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
szklanki to koszt 15-20pln za sztukę a masz ich tyle co zaworów czyli 8. polecam INA, FEBI
wymiana nie jest skomplikowana i kosztowna
olej nie jest winny - 'szklanki' się po prostu wyrabiają i cichną kiedy olej się rozprowadzi. można z tym żyć
wymiana nie jest skomplikowana i kosztowna
olej nie jest winny - 'szklanki' się po prostu wyrabiają i cichną kiedy olej się rozprowadzi. można z tym żyć
Ostatnio zmieniony ndz wrz 06, 2009 15:28 przez kedzior, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Zacznijmy od tego że nic się nie stało - to wyraźnie czytam w Twoim poście.Objawy są zupełnie normalne i takie będą po postoju kilkugodzinnym - olej odpływa z popychaczy jakie w momencie zgaszenia zostały w pozycji "otwarty zawór".
Olej mineralny - o tyle istotne że przy wymianie będziesz zgadywał.Może być i mineralny aby był zgodny z zaleceniem producenta autka...
Może być stosowane 6 rodzajów oleju w tym silniku(według klasyfikacji SAE).
Olej mineralny - o tyle istotne że przy wymianie będziesz zgadywał.Może być i mineralny aby był zgodny z zaleceniem producenta autka...
Może być stosowane 6 rodzajów oleju w tym silniku(według klasyfikacji SAE).
Ostatnio zmieniony ndz wrz 06, 2009 15:35 przez oldstaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
Nom ja jak wymieniałem olej to zalałem mobil 10w40,a marki filtra nie pamiętam napewno nie był to filtron ani MAN,tak myślalem ze nic się nie stanie tylko poprostu wkurza mnie te początkowe granie silnika tak czy owak wielkie dzięki panowie za pomoc
Oceniajcie,doradzajcie,krytykujcie : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3159382#3159382