Naprawa szyberdachu?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Naprawa szyberdachu?
Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe naprawienie zerwanej prowadnicy od szyberdachu? Bo nie wiem czy się bawić z naprawianiem go czy lepiej już zakupić jakis inny sprawny...
pozdrawiam.
pozdrawiam.
- kamien11985
- Użytkownik
- Kontakt:
odrazu mówie że sie nie zmieszcza. nawierciłem i połaczełem w swoim ale tylko mi sie uchyla , jak chce schować w dach to sie klinuje
Ostatnio zmieniony ndz wrz 06, 2009 22:50 przez kamien11985, łącznie zmieniany 1 raz.
www.opolskiVAG.pl
wziołem 10cm drutu , związałem obie pęknięte części i działa juz rokart3k pisze:teraz tak przemyslalem ze moze poprostu nawiercic ta prowadnice i ja zlaczyc jakąś blaszka tylko jeszcze musze sprawdzic czy zmieszcza mi sie srobki ktorymi bym je chcial skrecic... bo nie wiem czy da sie to zespawac...
- kamien11985
- Użytkownik
- Kontakt:
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- jeżeli masz tak, że się uchylił, potem nie chciał się schowac - to włąśnie jest pęknieta prowadnica. Poznasz po tym, że jak odsłonisz mechanizm szybra (takie pastiki bo bokach zasłąniające tą szynę) to zobaczysz, że po prawej takie jakby pólkole porusza się przy właczeniu silniczka, a po lewej się nie rusza - trzeba je pchnac ręcznie. Jak tak, to włąsnie porada przytoczona przez Adam204 będzie ok.art3k pisze:czyli też spróbuje w jakiś magiczny sposób to naprawić bo tez mi sie tylko uchylal a nie chowal w dach przed tą awarią
ale wielkie dzięki za pomoc.