woda pod podłogą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
woda pod podłogą
Witam; mam problem ze zbierającą sie wodą pod podłogą, mianowicie z przodu po stronie pasażera - tył suchutki, strona kierowcy też. Niedawno auto było u mechanika - sprawdzał progi, podłoge itp. jest cała, żadnych dziur, zresztą jak wspomniałem, woda zbiera sie tylko po stronie kierowcy, po każdym deszczu, nawet gdy auto nie jeździ :/ uszczelki w dzrwiach wymienione. ktos ma pomysł skąd ta woda? pozdrawiam
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
Sprawdziłeś uszczelkę przedniej szyby?
EDIT: i szyber?
EDIT: i szyber?
Ostatnio zmieniony czw sie 13, 2009 09:38 przez czarnykurczak, łącznie zmieniany 1 raz.
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
Kanaliki odprowadzające wodę zabijają się z czasem różnym syfem i woda leje się gdzie chce. U mnie wszystko poszło w podsufitkę (mam teraz "gustowną" zasłonkę z przodu ). Może u Ciebie leje się na podłogę?
Sprawdź czy koło uszczelki przedniej szyby nie ma rdzy. Może zrobiła się tam dziurka, przez którą leje się woda?
Sprawdź czy koło uszczelki przedniej szyby nie ma rdzy. Może zrobiła się tam dziurka, przez którą leje się woda?
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Ja mam ten sam problem, ale ostatnio zauważyłem że woda cieknie z okolic nagrzewnicy, po nawiewie na stopy dla pasażera, za nie długo zabieram się za rozebranie deski od strony pasażera i będę próbował z tym walczyć.
Chyba że ktoś miał ten sam problem i zlokalizował dokładnie miejsce w którym cieknie pod deską rozdzielczą??
Pozdro...
Chyba że ktoś miał ten sam problem i zlokalizował dokładnie miejsce w którym cieknie pod deską rozdzielczą??
Pozdro...
- Pająk_ddz
- Ma gadane
- Kontakt:
mi sie lało przez filtr przeciwpyłkowy/kabinowy , masakra, po wiekszym deszczu jezioro po stronie pasażera i to własnie przez nawiewy leciałozAwAdA pisze:Ja mam ten sam problem, ale ostatnio zauważyłem że woda cieknie z okolic nagrzewnicy, po nawiewie na stopy dla pasażera, za nie długo zabieram się za rozebranie deski od strony pasażera i będę próbował z tym walczyć.
Pozdro...
byl GTI :)
Jest TDI :)
Jest TDI :)
- mlodyyy_89
- Mały gagatek
ja ostatnio mialem identyczny problem i jak sie okazało podczas deszczu woda dostawała sie przez boczek drzwi pasazera, poprostu sciekala i po progu na podłoge i mialem zawsze mokry dywanik
[img]http://images38.fotosik.pl/132/7af62fc2629793b6.jpg[/img] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=236159 <-- My ByŁy GoLf Mk3
- Karcz3
- Very Important Driver
- Auto: Vw caddy mk1
- Silnik: 1.8
- Kontakt:
ja tez mialem podobnie i sie okazalo ze to od szyberdachu z kolanka wyskoczyl wezyk odprowadzajacy wode na zewnatrz jak otworzy sie drzwi to z przodu widac mly wezyk i to wpasnie jest dplyw z szyberdachu Pogrzeb kolego i sprawdz od srodka czy na tym kolanku jest wezyk. u mnie spadl i woda zamiast na zewnatrz wlatywala do srodka.
Vw golf 3 1.9tdi.-byl... vw caddy mk1 1.6d jest(rozłożony na czynniki pierwsze)-reanimacja
- VW GOLF III 1.8
- Nowicjusz
- Kontakt: