mikser gazowy nowy patent
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mikser gazowy nowy patent
Witam wszystkich dzis przegladajac internet napotkalem na taki link http://mikser.gazowy.w.interia.pl/ facet wypisuje sie o swoim patencie na polepszenie osiagow dla osob ktore posiadaja instalacje 2 generacji w roznych silnikach znalazl sie tez i Vw Golf III i mam tu pytanie w zwiazku z tym nowym mikserem JAK to dzial czy to WOGOLE dziala dzieki i pozdrawiam mile widziane opinie na ten temat
Vw Golf III 1.8 GL ABS
no ciekawe,ciekawe...trzeba poczytac i posluchac co uzytkownicy maja do powiedzenia.
Moze jakis super patent to nie jest ale moze dzialac
Tylko dlaczego takie firmy jak Lovatto Torantini i reszta zajmujace sie tym na codzien i majace wykfalifikowanych inzynierow na to nie wpadli wczesniej?Tu lezy moze jakis haczyk i koles tylko szuka klienta na cos co wyglada niezle a dziala jak zwykly mikser
Nie siedze w temacie na tyle zebym sie madrzyl,koles pisze ze ten mikser sam sobie reguluje ile gazu pobiera a przeciez silniczek krokowy(register)na przewodzie miedzy reduktorem a mikserem podlaczony do kompa za jego sygnalem z sondy ma takie samo zadanie
pozdrawiam
Moze jakis super patent to nie jest ale moze dzialac
Tylko dlaczego takie firmy jak Lovatto Torantini i reszta zajmujace sie tym na codzien i majace wykfalifikowanych inzynierow na to nie wpadli wczesniej?Tu lezy moze jakis haczyk i koles tylko szuka klienta na cos co wyglada niezle a dziala jak zwykly mikser
Nie siedze w temacie na tyle zebym sie madrzyl,koles pisze ze ten mikser sam sobie reguluje ile gazu pobiera a przeciez silniczek krokowy(register)na przewodzie miedzy reduktorem a mikserem podlaczony do kompa za jego sygnalem z sondy ma takie samo zadanie
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt lut 07, 2006 16:33 przez andrus, łącznie zmieniany 1 raz.
żadna nowość wejdz na strone RYBACKI tam masz dokładnie to samo a są to miksery tak zwane SONICZNE ale żeby to założyć to trzeba dobrać odpowiednią średnice nie tyle co samego miksera a dyszy
a druga kwestia to to że musisz sie postarać wmontować to w rure i w odpowiedniej odległości kiedyś testowałem to w poprzednim autku efekty było znaczne ale spalanie też przynajmniej u mnie sie to tak objawiało ale w przypadku e-MK zostałbym przy tradycyjnym montowany pod wtryskiem
a druga kwestia to to że musisz sie postarać wmontować to w rure i w odpowiedniej odległości kiedyś testowałem to w poprzednim autku efekty było znaczne ale spalanie też przynajmniej u mnie sie to tak objawiało ale w przypadku e-MK zostałbym przy tradycyjnym montowany pod wtryskiem
[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/7/vw.gif[/img][/url]
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
no wlasnie, było juz na tym forum nieraz, chyba iedyś agamek12 poruczał ten temat.GTomek pisze:żadna nowość wejdz na strone RYBACKI tam masz dokładnie to samo a są to miksery tak zwane SONICZNE ale żeby to założyć to trzeba dobrać odpowiednią średnice nie tyle co samego miksera a dyszy
Mk3 GTI 16V ABF
heh mikser to mikser nie wzne czy jest on w gumie czy nie , wazne by mial odpowiednie parametry do danego silnika, czyli przelot i wielkosc i ilosc dziurek dolotowych, montowalem rozne miksry i czy jet gumowy czy nie to nie robi roznicy
A co do tego goscia to zachwala swoj produkt , wkoncu na tym kase trzepie wiec raczej nie bedzie go krytykowal
[ Dodano: Wto Lut 07, 2006 23:34 ]
a i jeszcze jedno ta niby strumienica wystepuje prawie we wszystkich mikserach nie tylo w tych jego
Czasami oczywiscie lepiej zalozyc taki bez, ale to juz zalezy od typu silnika i dolotu powietrza
A co do tego goscia to zachwala swoj produkt , wkoncu na tym kase trzepie wiec raczej nie bedzie go krytykowal
[ Dodano: Wto Lut 07, 2006 23:34 ]
a i jeszcze jedno ta niby strumienica wystepuje prawie we wszystkich mikserach nie tylo w tych jego
Czasami oczywiscie lepiej zalozyc taki bez, ale to juz zalezy od typu silnika i dolotu powietrza
[url=http://www.vwteamkutno.pun.pl/forums.php]WWW.VWTEAMKUTNO.PUN.PL[/url]
- Agamek12
- Gadatliwa bestia
Tak jest, kiedyś temat mikserów, reduktorów poruszałem nagminnie. Próbowałem też rozmawiać w gazownikami, ale oni twierdzą, że mikser palnikowy jest najlepszy. Temat ten poruszałem, bo moje auto paliło b. dużo, ale znalazłem na to prosty sposób: kiedyś zmieniałem biegi przy około 3000-3200 obr, teraz zmiana przy 2200-2400 i w tych samych warunkach (trasy "półmiejskie" około 10-20 km) spalanie spadło z 13 do 10 l.igor002 pisze:no wlasnie, było juz na tym forum nieraz, chyba iedyś agamek12 poruczał ten temat.GTomek pisze:żadna nowość wejdz na strone RYBACKI tam masz dokładnie to samo a są to miksery tak zwane SONICZNE ale żeby to założyć to trzeba dobrać odpowiednią średnice nie tyle co samego miksera a dyszy
Dawno temu był Golf mk2, potem cośtamcośtam, a teraz:
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.