mam taki problem, chce zalozyc alarm z centralnym zamkiem sterowanym z pilota, z tym że jako osobna funkcje chce miec domykanie szyberdachu.
wszyscy pisza ze polpinamy sie w zielony i szary kabel podajac tam "+" i ma smigac.
owszem ale wtedy szyberdach sie zamknie za kazdym razem a mi nie o to chodzi.
wiadomo ze zamykajac drzwi kluczykiem zamknie sie szyber a jezeli zamykam wciskajac "korek" w drzwiach kierowcy to centralny zamyka wszystkie drzwi ale nie szyber.
i teraz pytanie : ktore z 5 kabli idacych do drzwi kierowcy odpowiedzialne sa za to i w jaki sposob??
z gory dzieki
Jak działa centralny zamek??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marianek84
- Nowicjusz
- Kontakt:
to ustaw krotki impuls na zamykanie i otwieranie, wtedy szyber nie bedzie sie zamykal... a nawet krotki impuls wystarczy dla pneumatyka w MK3, sprawdzone
a z dodatkowego kanalu alarmu zrob sterowanie dla szybera...
ja tak zrobilem u siebie w MK4, normalnie zamykam tylko zamki krotkim impulsem a z kanalu dodatkowego po dolozeniu ukladu opozniajacego (bo tam impuls tylko 1s) zamyka drzwi + domyka wszystkie szyby... zalezy ktory przycisk na pilocie nacisne...
a z dodatkowego kanalu alarmu zrob sterowanie dla szybera...
ja tak zrobilem u siebie w MK4, normalnie zamykam tylko zamki krotkim impulsem a z kanalu dodatkowego po dolozeniu ukladu opozniajacego (bo tam impuls tylko 1s) zamyka drzwi + domyka wszystkie szyby... zalezy ktory przycisk na pilocie nacisne...
- marianek84
- Nowicjusz
- Kontakt: