zegary do golfa 3 TDI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zegary do golfa 3 TDI
Proszę o pomoc fachowców od golfików. Padają mi zegary w Moim MK3 tdi 97r. Na wyświetlaczu od kilometrów po włączeniu zapłonu pokazuje się napis error. Dodatkowo po przejechaniu paru kilometrów zapala się kontrolka hamulca. Na Allegro są zegary do tdi i wyglądają na identyczne. Różnią się jednak oznaczeniem. Czy ma to jakieś znaczenie jak podłączę takie zegary do swojego auta. Z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi.
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt:
zegery na 99% procent beda dzialac. uzuj szukajki. temat zegarow byl poruszany milion razy.
co do kontrolki hamulca. abs czy hamulca??
jak abs to czujnik naprawdopoodobniej. a jak hamulca to sprawdz na poczatek poziom plyny i czy lywak sie nie zawiesza
co do kontrolki hamulca. abs czy hamulca??
jak abs to czujnik naprawdopoodobniej. a jak hamulca to sprawdz na poczatek poziom plyny i czy lywak sie nie zawiesza
Ostatnio zmieniony ndz wrz 13, 2009 12:44 przez jablonski89, łącznie zmieniany 1 raz.
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt:
no niezgodze sie. zegary biora sygnal z impulsatora ze skrzyni biegow, nastepnie zegary odpowiednia przeliczaja impulsy i wychylaja wskazówke. skala moze byc innaK@mil_mk3 pisze:Najwazniejsze... taka sama kostka... i wyskalowanie licznika... czyli jak masz predkosciomierz do od 0 do 220 to musi nowy byc taki sam... tak samo obroty...
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
Ja mam z ibizy tdi, miałem wyskalowane najpierw od 20 do 220, teraz mam od 0 do 220 i wszystko działa jak należy. Liczników jest dużo niektórzy na allegro czasami oferują jeszcze ustawienie przebiegu. Jak nie wiesz na 100% czy jest z tdi to tu na forum w dziale sprzedam ludzie rozbierają całe golfy, może ktoś ma tdi i Ci licznik odsprzeda