za 1200 masz silnik gti jakieś 115km (w rakowie teraz kolo sprzedaje, komplet z papierami) jak kolega wczesien jeden pisał...komplet, z wiazką, skrzynia, kompem itp.squoka pisze:poczytałem sobie ten temacik i powiem wam tak...
kumpel ma RPka i zalozyl sobie jakies 2-3 miesiace temu kompletny dolot i wydech od katalizatora weglraskiego...
dolot jest praktycznie identyczny jak ten opisany,a wydech to 2 tlumiki jak to nazywa Weglarski N-grupowe,gadaja bardzo ciekawie musze przyznac...srednica rur pozostala seria 50mm bo to w zupelnosci wystarczy do seryjnego silnika...
i powiem wam ze czuc roznice pdczas jazdy.nie jest ona moze jakas powalajaca,ale silniczek lepiej pracuje od nizszych obrotow
wiec 1000zł wydane u Weglarskiego sie oplacilo moim zdaniem
Na allegro kupujesz do tego jeszcze komplet zacisków z gti za jakieś 200 montujesz wszystko i nie jakieś mity o dolotach czy wylotach, ludzie, w głowach sie porobiło, tyle kasy na takie g...no, sorki ale 450 na dolot to az mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera do silnika o mocy 70 koni!
wiem to moje odczucia, ale co, teraz masz zamiast 118 monemt 125 i zamiast 70 masz 72 km może, opłacało sie? zastanówcie sie, takie przeróblki to dla ludzi którzy maja g60 czy jakieś inne mocne motorki i hcą rzeczywiscie zasilic je konkretnie a nie zakałdanie stożka za 450zł do silnika od kosiarki, wiem bo sam taki mam.
pozdro i przeliczcie czy warto...