Golf II 1.9 TD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf II 1.9 TD
Witam! Znajomy zaproponowal mi pewna modyfikacje mojego 75 konnego diesla. Zamiast katalizatora wsadzic strumienice i wymienic filtr powietrza na stozek. Co otym myslicie? Montaz strumienicy argumentowal wzrostem mocy o 10% oraz tym, ze przy zapchanym katalizatorze w tylek dostaje turbina, a koszty naprawy sa wtedy wysokie. Prosze o fachowa porade. Dzieki
Mój MK4: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=118770
POZDRAWIAM VW-maniaków.
Grupa WIELKOPOLSKA.
POZDRAWIAM VW-maniaków.
Grupa WIELKOPOLSKA.
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Podziekuj temu fachowcowi i lepiej nie zostawiaj swojego autka pod jego opieka. Stozek nic ci nie da poza tym, ze szybciej zalatwisz turbine. Wystarczy CZYSTY filtr powietrza. Katalizator można wywalić, ale żadnej strumiennicy, wystarczy zwykła rura w to miejsce.
Jeśli chcesz prawdziwych przyrostów mocy (i wcale nie większego spalania) to poczytaj na forum o zwiększaniu ciśnienie doładowania, dawki paliwa i dołożeniu intercoolera. Wszystko zrobisz sam, za darmo (pomijając koszt kupna intercoolera). Dużo było o tym na forum. Zapraszam do działu diesel :>
Jeśli chcesz prawdziwych przyrostów mocy (i wcale nie większego spalania) to poczytaj na forum o zwiększaniu ciśnienie doładowania, dawki paliwa i dołożeniu intercoolera. Wszystko zrobisz sam, za darmo (pomijając koszt kupna intercoolera). Dużo było o tym na forum. Zapraszam do działu diesel :>
Ostatnio zmieniony śr lut 08, 2006 23:19 przez zaprzal, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
ryba_71, na pierwszej stronie popatrz uwaznie masz dział diesel http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=35
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]