FORD 1.8 diesel ...i moja przygoda ;)
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
FORD 1.8 diesel ...i moja przygoda ;)
.... pewnego pięknego dnia... zobaczyłem że sąsiad mojego kuzyna grzebie coś przy klekocie .. postanowiłem też swoje dodać .... nie chciał palić .. w trakcie rozmowy o aucie.. wyszło coś niebywale ciekawego
otóż właściciel przyznał mi się ze 70 tyś KM nie zmieniał ani oleju ani żadnego filtru tylko lał ropę .... no fakt nowy akumulator zakupił... po odkręceniu korka w misce.. okazało się ze oleju trzeba szukać buahaha zrobił się po prostu smar ani kropla nie spadła .. i gdyby nie to ze silnik nie chciał zapalać( uszkodzony zaworek na pompie ) to jeździłby dalej bez konieczności zaglądania do niego
otóż właściciel przyznał mi się ze 70 tyś KM nie zmieniał ani oleju ani żadnego filtru tylko lał ropę .... no fakt nowy akumulator zakupił... po odkręceniu korka w misce.. okazało się ze oleju trzeba szukać buahaha zrobił się po prostu smar ani kropla nie spadła .. i gdyby nie to ze silnik nie chciał zapalać( uszkodzony zaworek na pompie ) to jeździłby dalej bez konieczności zaglądania do niego
Ostatnio zmieniony pt wrz 18, 2009 20:53 przez abrams, łącznie zmieniany 1 raz.
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
nie chce mi sie pisac na ten temat!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony sob wrz 19, 2009 17:42 przez T@dek, łącznie zmieniany 1 raz.
:-) :-) :-) :-) VW
Miałem identyczną sytuacje z firmowym Seicento.
Zatrudniłem sie w pewnej firmie kilka lat temu i dostałem firmowe Seicento
Zrobiłem nim może z 5-6 tys km.Pewnego dnia coś zaczeło stukac w silniku , dzwiek ten przypominał szklanki więc sprawdzam stan na bagnecie ,a tam czystka.
Odkręcam korek od oleju i wlewam nowy olej , wlałem moze z 100 ml i dalej nie wchodzi reszta sie wylewa poza pokrywe zaworów .Dzwonie do firmy i sie pytam kiedy auto miało jakis przegląd w serwisie ,a oni mi na to ,ze przy 37tys km ,a na liczniku 103 tys km!!!
Pojechałem do serwisu fiata i potwierdziły sie te dane.
Skonczyło sie to rozebraniem silnika i wyczyszczeniem ze smoły i złozeniem.
Zatrudniłem sie w pewnej firmie kilka lat temu i dostałem firmowe Seicento
Zrobiłem nim może z 5-6 tys km.Pewnego dnia coś zaczeło stukac w silniku , dzwiek ten przypominał szklanki więc sprawdzam stan na bagnecie ,a tam czystka.
Odkręcam korek od oleju i wlewam nowy olej , wlałem moze z 100 ml i dalej nie wchodzi reszta sie wylewa poza pokrywe zaworów .Dzwonie do firmy i sie pytam kiedy auto miało jakis przegląd w serwisie ,a oni mi na to ,ze przy 37tys km ,a na liczniku 103 tys km!!!
Pojechałem do serwisu fiata i potwierdziły sie te dane.
Skonczyło sie to rozebraniem silnika i wyczyszczeniem ze smoły i złozeniem.
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/d9acee05471a6c296a0c6.jpg[/img]