Ile taka przepustnica kosztuje i jak sie spawuje?feniks79 pisze: przpustnica Vika
1.6 SR i wasze problemy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
panowie ze strzałami tez miałem problem i tak szukałem: wyczysciłem przepływke dalej wali lambde wymieniłem na oryginał wali dalej pojechałem wyciąc kata wyciołem wali dalej pól roku jezdziłem i zabrałem sie za wymiane uszczelniaczy zaworów wtedy wymieniłem czujnik połozenia wału i na drugi dzien pompe paliwa przestało strzelac od tego czasu tyle ze mnie strzelało wtedy gdzy zaraz po odpaleniu zaraz dodałem gazu wtedy waliło w dolot..... wiec nie wiem co było przyczyna pompa czy czujnik czy moze uszczelniacze ale uszczelniacze bym wyeliminował ...
Ostatnio zmieniony pt wrz 18, 2009 19:08 przez dimmer, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeśli Twój problem się wyjaśnił to wróć do tematu gdzie zadałeś pytanie i napisz jak go rozwiązałeś. To wiele nie kosztuje, a pomaga innym!
z innej beczki potrzebuję numer części
czujnik nr 24 na 2 piny wchodzi do króćca o nr 1J0121087A jest na vagcat foto nr 919-40 / ale nie mogę znaleźć, a ETKI nie mam
Powiedzcie do czego może być ten czujnik?
czujnik nr 24 na 2 piny wchodzi do króćca o nr 1J0121087A jest na vagcat foto nr 919-40 / ale nie mogę znaleźć, a ETKI nie mam
Powiedzcie do czego może być ten czujnik?
Ostatnio zmieniony pt wrz 18, 2009 21:30 przez feniks, łącznie zmieniany 1 raz.
ja też nie widzę, wyjmę i spiszę nr to będzie łatwiej. Po co montowali 2 czujniki temp jeden obok drugiego?Jazz_Blue pisze:bo ja nie moge się jej doszukać
daspeede pisze:Da sie to zrobic?
[ Dodano: 19 Wrz 2009 10:35 ]
ma taki nr 191 919 368 A i jest to chyba jakiś czujnik od klimatyzacji także on nie ma wpływu na moje problemy
[ Dodano: 19 Wrz 2009 10:56 ]
http://sklep.intercars.com.pl/993532564 ... lang_id=PLdimmer pisze:czujnik połozenia wału
czujnik położenia wałka rozrządu - o ten chodzi?
feniks79 pisze:ja też nie widzę, wyjmę i spiszę nr to będzie łatwiej. Po co montowali 2 czujniki temp jeden obok drugiego?Jazz_Blue pisze:bo ja nie moge się jej doszukaćdaspeede pisze:Da sie to zrobic?
[ Dodano: 19 Wrz 2009 10:35 ]
ma taki nr 191 919 368 A i jest to chyba jakiś czujnik od klimatyzacji także on nie ma wpływu na moje problemy
[ Dodano: 19 Wrz 2009 10:56 ]http://sklep.intercars.com.pl/993532564 ... lang_id=PLdimmer pisze:czujnik połozenia wału
czujnik położenia wałka rozrządu - o ten chodzi?
tak to ten czujniczek dokładnie taki magnes i wtyczka :D: a i ajka cenka tego w intercarsie ???
Ostatnio zmieniony ndz wrz 20, 2009 11:41 przez dimmer, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli Twój problem się wyjaśnił to wróć do tematu gdzie zadałeś pytanie i napisz jak go rozwiązałeś. To wiele nie kosztuje, a pomaga innym!
[quote="dimmer"]
kolego hmm sugesti wiele czujnik na wale moze byc walnięty moze przepustnica ale wydaje mi sie ze nie powinna miec wpływu na odcięcie paliwa przy wysokich obrotach nic więcej nie przychodzi mi do głowy moze pasek rozrządu masz przestawiony słyszałem ze jak jest przestawiony samochód potrafi byc duzo słabszy i moze to mogło by miec jakis wpływ jedz do mechaniora sprawdz czujnik połozenia wału niech zobaczy czy pasek jest dobrze ustawiony nie wiem co by mogło byc jeszcze:(:(:( ja miałem pęknięty czujnik połozenia wału błedów na vagu nie było odziwo.... po wymainie ładniej autko pracuje obroty nie skaczą na ciepłym silniku ale kurcze nie odcinał przy tyl obrotach co u ciebie :(:(: a i moze niech sprawdzi cisnienie pompy paliwa jesli bedzei niskie powinno byc 4 bary to moze pompka nie podaje na wysokich obrotach wtedy silnik potzrebuje wiecej paliwa moze ona juz nie wyrabia wtedy i daje efekt odcięcia paliwa ....
[quote]
czunik walu korbowego tak? czy rozrzadu? jak mozesz to daj linka do takiego ))
POZDRO
[ Dodano: 21 Wrz 2009 11:44 ]
OK juz dales DZIEKI nie zauwazylem bo jeszcze troche zaspany jestem
kolego hmm sugesti wiele czujnik na wale moze byc walnięty moze przepustnica ale wydaje mi sie ze nie powinna miec wpływu na odcięcie paliwa przy wysokich obrotach nic więcej nie przychodzi mi do głowy moze pasek rozrządu masz przestawiony słyszałem ze jak jest przestawiony samochód potrafi byc duzo słabszy i moze to mogło by miec jakis wpływ jedz do mechaniora sprawdz czujnik połozenia wału niech zobaczy czy pasek jest dobrze ustawiony nie wiem co by mogło byc jeszcze:(:(:( ja miałem pęknięty czujnik połozenia wału błedów na vagu nie było odziwo.... po wymainie ładniej autko pracuje obroty nie skaczą na ciepłym silniku ale kurcze nie odcinał przy tyl obrotach co u ciebie :(:(: a i moze niech sprawdzi cisnienie pompy paliwa jesli bedzei niskie powinno byc 4 bary to moze pompka nie podaje na wysokich obrotach wtedy silnik potzrebuje wiecej paliwa moze ona juz nie wyrabia wtedy i daje efekt odcięcia paliwa ....
[quote]
czunik walu korbowego tak? czy rozrzadu? jak mozesz to daj linka do takiego ))
POZDRO
[ Dodano: 21 Wrz 2009 11:44 ]
OK juz dales DZIEKI nie zauwazylem bo jeszcze troche zaspany jestem
[img]http://www.bicker.republika.pl/av.gif[/img]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Teraz jest [b]A6 - APU[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Teraz jest [b]A6 - APU[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]