Dlatego obstawiam że płyn jest do wymiany a nie pompa jak co niektórzy napisaliedzio pisze:TOMATOL to prawie nowy samochód sądząc po przebiegu 3-4 lata
czy hamulce mogą sie same zapowietrzyć ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pompa nie saida tak szybko. A ten objaw ze jak naciśniesz i trzymasz a pedał opada pomału jest prawie w każdym samochodzie ( oczywiście przy pracującym silniku). Jakby poleciała pompa to by ubywało płynu bo by leciał do serwa.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 20, 2009 16:09 przez Damian-jg, łącznie zmieniany 1 raz.
auto to golf 1,9tdi 2002 płyn był wymieniany ostatnio 15,01,2006 dodam ze przy tym hamowaniu pedał był twardy auto nie hamowało przeleciałem przez skrzyżowanie, zatrzymałem się ze 100m za nim . kupa smrodu z klocków nie włączył się żaden abs tylko samochód leciał a pedał twardy. i od tej pory pedał wpada mi w podłogę jak trzymam nogę na hamulcu przy mocnym nacisnięciu. tak jak napisałem na wstępie sprawdzałem czy nie przybywa płynu w zbiorniczku ,
- tomatol
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
trzeba było od razu napisać że jest ABS kontrolka od ABS-su pali sie cały czas czy gaśnie??nie włączył się żaden abs
Ostatnio zmieniony ndz wrz 20, 2009 17:48 przez tomatol, łącznie zmieniany 1 raz.
tak jak napisałem teraz wszystko działa tak jak powinno tylko pedał wpada
ABS działa tylko wtedy nie zadziałał przy tym awaryjnym hamowaniu dodam ze to było hamowanie na kilka razy dlatego hamulce się mocno zagrzały .I moze to jest przyczyną przygotował sie płyn i sie zapowietrzyły,
[ Dodano: 20 Wrz 2009 19:34 ]
ABS działa tylko wtedy nie zadziałał przy tym awaryjnym hamowaniu dodam ze to było hamowanie na kilka razy dlatego hamulce się mocno zagrzały .I moze to jest przyczyną przygotował sie płyn i sie zapowietrzyły,
[ Dodano: 20 Wrz 2009 19:34 ]
Ostatnio zmieniony ndz wrz 20, 2009 19:35 przez kosynier, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Forum Master
- Kontakt:
To co napisał KOSYNIER - wskazuje na rozszczelnienie pompy wewnątrz.Przebieg nie jest jeszcze dowodem "przeciw".
Zapowietrzone hamulce/stary płyn itp/ objawem będzie elastyczny(sprężynujący) pedał hamulcowy i tu wystarczy ewentualna wymiana płynu i odpowietrzenie.
Napisał - "przytrzymany pedał powoli schodzi w dół"...
Zapowietrzone hamulce/stary płyn itp/ objawem będzie elastyczny(sprężynujący) pedał hamulcowy i tu wystarczy ewentualna wymiana płynu i odpowietrzenie.
Napisał - "przytrzymany pedał powoli schodzi w dół"...
Ostatnio zmieniony ndz wrz 20, 2009 20:17 przez oldstaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
Witam.mam podobna sytuacje z hamulcami,tzn.hamuja normalnie ale jak sie zatrzymam i mocniej docisne hamulec do czuc jak idzie w dol.zauwazylem jeszcze jedno podczas uruchamiania silnika z rana potrafi mi sie zapalic kontrolka ABS podczas krecenie rozrusznikiem doslownie na ulamki sek.nie wiem czy to tak ma byc czy bylo a niezauwazalem sytuacji.
awaria pompy hamulcowej podobno przepuszcza miedzy sekcjami
[ Dodano: 30 Lis 2009 20:05 ]
a może to jest to http://www.motofakty.pl/a...al_hamulca.html
[ Dodano: 30 Lis 2009 20:05 ]
a może to jest to http://www.motofakty.pl/a...al_hamulca.html