Witam!
Przymierzam sie do montażu plastikowych nakładek na błotniki, żeby je zabezpieczyć przed "wszelkim złem" . Czy ktoś już to kiedyś robił? Jak je przymocować? Wiercić w błotnikach i na blachowkręty czy jakiś mniej inwazyjny sposób jest?
pozdrawiam
Montaż plastikowych nakładek na błotniki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
jeśli błotniki nie miały malowanych czy szpachlowanych rantów to maja juz na rantach otworki, a do mocowania sa spinki w sklepach z firmy Romix. Jeśli sa zaczątki korozji - to masz po 2 latach pewne dziury w błotnikach od tego. Tworzy sie pod nakładkami komora wilgotna, więc się zastanów czy warto.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Ja miałem fabrycznie te nakładki, ale jedną z nich jakaś menda mi buchnęła na parkingu. Znalazłem gdzieś na szrocie podobną i zamocowałem na klej do szyb. Wiem, że to kiepskie rozwiązanie, ale klej dałem punktowo, by w razie czego móc spokojnie zerwać i zobaczyć, czy coś tam się złego nie dzieje. Na szczęście błotniki mam póki co zdrowe, więc nic tam się negatywnego nie kręci hehe.
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
Na blotnikach jest korozja w kilku miejscach wiec postanowilem zedrzec ja do golej, zdrowej blachy, psiknac ocynkiem w sprayu i zalozyc te nakladki zamiast malowac. (mowa oczywiscie o samych rantach - reszta zdrowa)Paweł Marek pisze:Jeśli sa zaczątki korozji - to masz po 2 latach pewne dziury w błotnikach od tego.