problem z wentylatorami chlodnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z wentylatorami chlodnicy
pare dni temu kupilem golfa 4 i mam z nim problem a mianowicie po zgaszeniu silnika wiatraki chlodnicy caly czas sie kreca jeszcze jakies 10 min. wystarczy nawet ze przekrece kluczyk i dzieje sie to samo.prosze o pomoc.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Albo może nawalił sterownik wentylatorów
http://www.allegro.pl/search.php?utm_so ... 3w+golf+IV
najszybsza metoda sprawdzenia to byłaby podmiana, na próbę oczywiście
http://www.allegro.pl/search.php?utm_so ... 3w+golf+IV
najszybsza metoda sprawdzenia to byłaby podmiana, na próbę oczywiście
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
Mariusz Hajduk, to akurat norma, i dobrze że zagrzany silniczek się może trochę schłodzić po wyłączeniu, tak mu lepiej, płyn chłodzący już nie kraży intensywnie bo pompa nie działa więc wentylator pomaga go schłodzić i wymusić pewną cyrkulację płynu wynikającą ze zmiany ciężaru właściwego płynu zależnego od temperatury
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
tez mialem problem z wentylatorami tzn. włanczały sie kiedy chciały a po jakims czasie zaczał przegrzewac sie silnik..
zaczeło sie od nabicia klimy-nic,wymiana sterownika wentylatorów-nic(kupiłem drugi-nic)
wymiana termostatu-nie pomogło.
zawiozłem auto do elektryka który sprawdził cały układ i okazało sie że ustreką była wadliwa wtyczka podłanczająca wentylatory(cos na stykach niełączyło)
znalazlem inna na szrocie i wszystko hulala
pozdrawiam
zaczeło sie od nabicia klimy-nic,wymiana sterownika wentylatorów-nic(kupiłem drugi-nic)
wymiana termostatu-nie pomogło.
zawiozłem auto do elektryka który sprawdził cały układ i okazało sie że ustreką była wadliwa wtyczka podłanczająca wentylatory(cos na stykach niełączyło)
znalazlem inna na szrocie i wszystko hulala
pozdrawiam