[b4]POMOCY !!! PADŁ MI 4 RAZ PRZEGUB ZEW. W CIĄGU 4 MIESIĘCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[b4]POMOCY !!! PADŁ MI 4 RAZ PRZEGUB ZEW. W CIĄGU 4 MIESIĘCY
PASSAT B4 TDI
W CIĄGU 4 MIESIĘCY PADŁ MI 4 RAZ PRZEGUB ZEWNĘTRZNY LEWY ,PRZEJECHAŁEM OK 30000 KM W TYM CZASIE I SREDNIO CO MIESIĄCM PADA PRZEGUB Z LEWJ STRONY.
OD POCZĄTKU JAK KUPIŁEM AUTO PRZY DELIKATNYM PRZYSPIESZANIU LUB PRZY PREDKOSCI OK, 110 kmh WYCZUWALNE JEST SZARPANIE TAK JAKBY COŚ BYŁO KRZYWE LUB NIE WYWAZONE (PÓŁOŚ ? ) PROSZE O SUGESTIE. PO KAZDEJ WYMIANIE BYŁA USTAWIANA ZBIEZNOSC ,KOŁA SĄ OK. MOŻE BYŁ BITY JAK SPRAWDZIĆ CO JEST PRZYCZYNĄ USZKADZANIA PRZEGUBU.?
W CIĄGU 4 MIESIĘCY PADŁ MI 4 RAZ PRZEGUB ZEWNĘTRZNY LEWY ,PRZEJECHAŁEM OK 30000 KM W TYM CZASIE I SREDNIO CO MIESIĄCM PADA PRZEGUB Z LEWJ STRONY.
OD POCZĄTKU JAK KUPIŁEM AUTO PRZY DELIKATNYM PRZYSPIESZANIU LUB PRZY PREDKOSCI OK, 110 kmh WYCZUWALNE JEST SZARPANIE TAK JAKBY COŚ BYŁO KRZYWE LUB NIE WYWAZONE (PÓŁOŚ ? ) PROSZE O SUGESTIE. PO KAZDEJ WYMIANIE BYŁA USTAWIANA ZBIEZNOSC ,KOŁA SĄ OK. MOŻE BYŁ BITY JAK SPRAWDZIĆ CO JEST PRZYCZYNĄ USZKADZANIA PRZEGUBU.?
Ostatnio zmieniony sob lut 11, 2006 13:34 przez max73, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ktoś ostanio pisał zę spadła mu "masa" z półosi,
To taki ciężarek przyczepiony do półoski, myśle ze jego brak moze powodowac szybsze sie zuzywanie przegubu....powoduje jakies bicie, nawet male ale to wystarczy zeby skrócić żywotnosc przegubu np 4 razy.....tylko nie iwem czy akurat w passacie na lewej półosi tez jest tezn odwaznik....pozdro
To taki ciężarek przyczepiony do półoski, myśle ze jego brak moze powodowac szybsze sie zuzywanie przegubu....powoduje jakies bicie, nawet male ale to wystarczy zeby skrócić żywotnosc przegubu np 4 razy.....tylko nie iwem czy akurat w passacie na lewej półosi tez jest tezn odwaznik....pozdro
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no wiece ta "masa" cos tam robi ale ja jezdzilem po wymianie przglubow w mk3 4 lata i dziala jak trzeba , mas oczywiscie nie mialem alni na lewj ani na prawe polosi, ja tak mysle ze masz auto uderzone w lewa strone i wahacz poszedl do silnika przez co przeglub caly czas jed obciazony bo jest poprostu scisniety, a ten od skrzyni biegow nie pada bo poloś odpycha sprerzyna wiec, ci zewnetrzny cierpi caty czas , moze byc cos z tym wahaczem , jakic krzywy ,albo ktorki jest holera go wie, to nie jest nic z polosia alni ze zwrotnica. Wachacz albo jakis puntk konstrukcyjny jest przesuniety dlatego pol oś obciaża przeglub ,
- Bula88
- Forum Master
- Kontakt:
ta "masa" wystepujena prawej połosi bo jest ona dluzsza od lewej i ta masa to chyba w celu wywarzenia jest. obstawiam, ze cos jest krzywe moze to byc nawet polos lewa. podjedz na diagnostyke i niech sprawdza auto od spodu czy bylo bite i jesli tak to co moze byc krzywe czy cos w tym stylu. a sprawdzales jak chodzi polos?? czy bije?? podnies auto i zakrec kolem i zobaczysz jak to wyglada. daj znac
- Paweł Marek
- V.I.P.
tak też myślę. w koncu normalnie przegub jak ma kołnież szczelny to jest prawie nie do zajechania przy tyowej jeździe. Mechanik powinien wyjąć całą półoś i ją dokładnie obadać w takiej sytuacji, a nie zmieniać przegubu bez jej wyciągania.Bula88 pisze:os jest krzywe moze to byc nawet polos lewa
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Forum Master