Co sdzicie o zamienniku pompy paliwa?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Co sdzicie o zamienniku pompy paliwa?
Witam.
Uszkodzila mi sie pompka paliwa, co sadzicie to tanich zamiennikach, czy warto je kupi?
Pozdrawiam
Uszkodzila mi sie pompka paliwa, co sadzicie to tanich zamiennikach, czy warto je kupi?
Pozdrawiam
-
- Gadatliwa bestia
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jednakże na ogół działają, samm mam takie tanie w doch autach,m w jednym 3 lata chodzi. Trafisz bubla, no to wymiana na gwarancji. I z tego powodu proponuje kupić w sklepie, mimo ze będzie nawet 2 razy drożej jak na allegro czy pompy.net, bo załatwianie reklamacji na allegro - to dziękuję bardzo.
Oryginału nie kupisz chyba za kilkanaście stów.
A co do jakości zamienników - cieżko zdobyć wiarygodne info na ten temat. Ja bym proponował nie popularny na allegro z firmy MTM, tylko Meat Doria
Oryginału nie kupisz chyba za kilkanaście stów.
A co do jakości zamienników - cieżko zdobyć wiarygodne info na ten temat. Ja bym proponował nie popularny na allegro z firmy MTM, tylko Meat Doria
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Kiedyś w vw polo kupiłem przez rok 2 zamienniki bo 1 popsuł się po pół roku.Najważniejsze jest nie dopuścić do braku paliwa bo jak pompa się zapowietrzy to koniec,nawet jak nalejesz paliwa to nie zaciągnie(przynajmniej u mnie tak było)najdziwniejsze że wyjąłem ją ze zbiornika odwróciłem do góry nogami włożyłem z powrotem i działała ponad rok aż do sprzedaży samochodu.Jakość marna ale ceny oryginałów powalają więc kupowałem zamienniki
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie chodzi o zapowietrzanie tylko zatracie z powodu braku smarującego i chłodzącego ją paliwa.
strasznie jestem ciekaw jak mogłeś włożyć ją do góry nogami, jakoś nie wyobrażam sobie bo kable ma od góry a część ssącą ma od dołuzikr6 pisze:do góry nogami
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
tak, znajdziesz opis wymiany szukajka. Potrzebny duży młot i tepy śróbokręt do odkręcenia dużej plastykowej nakrętki pod pokrywka w bagaźniku, śróbokręt zwykły krzyzakowy. 2 opaski metalowe do zamocowania weżyków do nowej pompy, bo starych oryginalnych ponownie nie uzyjesz.michcio82 pisze:Dam sobie sam rade?
Źle się wyraziłem chodziło mi o to że ją odwróciłem i włożyłem z powrotem tak jak była i chodziła.I nie zatarła się tylko nie mogła zassać paliwa,skoro by się zatarła to by później nie chodziła.Paweł Marek pisze:Nie chodzi o zapowietrzanie tylko zatracie z powodu braku smarującego i chłodzącego ją paliwa.strasznie jestem ciekaw jak mogłeś włożyć ją do góry nogami, jakoś nie wyobrażam sobie bo kable ma od góry a część ssącą ma od dołuzikr6 pisze:do góry nogami
Dekiel najlepiej odkręcać młotkiem i kawałkiem drewna bo metalowym przedmiotem uszkodzisz plastikowy dekiel
Ostatnio zmieniony pn wrz 28, 2009 17:41 przez zikr6, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
Mi pompa sie kiedyś zatarła po przez lpg gdyż jeżdziłem na niskim poziomie pb w zbiorniku. Przed kupnem nowej wyciągnąlem starą by zobaczyć co jest, okazało sie że wirnik sie cieżko obraca czyli zatarta. Wykąpałem ja w wd-40 rozkręciła sie i pomyślałem że wsadze ją.Po tym zabiegu autko zaczeło chodzić na pb i tak do tej pory chula(jakieś 1,5 roku). Dodam tylko że założyłem przekażnik do odciecia pompy gdy jeżdze na lpg.
Znalazłem 2 propozycje tanich zamienników JGK i MTM
http://moto.allegro.pl/item731350207_po ... trysk.html
http://moto.allegro.pl/item754905931_po ... 1_bar.html
Warto kupić te pompy, może ktoś juz ich użył?
Pozdrawiam
http://moto.allegro.pl/item731350207_po ... trysk.html
http://moto.allegro.pl/item754905931_po ... 1_bar.html
Warto kupić te pompy, może ktoś juz ich użył?
Pozdrawiam