[MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
tzn. nie dostaje komunikatu o ktorych kolwiek otwartych drzwiach ale oswietlenie wnetrza sie zapala otwierajac wszystkie drzwi procz tylnej klapy.Zato oswietlenie bagaznika nigdy sie nie zapala a zaroweczka jest oki sprawdzalem.
Ostatnio zmieniony pt wrz 18, 2009 16:45 przez kamzi96, łącznie zmieniany 1 raz.
ok - czy wiesz w ktorych wartościach sa dane o prędkości żeby przekalibrować? walczę sz moimi zegarami od s3 żeby wskazywały prawidłowo prędkosć a nie zawyżały o stała wartosć (procentową - stałą)tjwasiak pisze:Odnośnie zegarów z Passata - po wgraniu softa od Golfa działają pod warunkiem zachowania właściwego IMMO, no i pod warunkiem że nie są to zegary z W8 - tam trzeba przerabiać płytę sprzętowo bo nie będzie pokazywał np. temperatury silnika. Jeśli chodzi o błędne wskazania prędkości - to można przekalibrować!!!
a masz elektryczne szyby?kamzi96 pisze:ok procz tej kontrolki
[ Dodano: Wto Wrz 22, 2009 19:57 ]
podaję wartości żeby i inni mieli dokładnietjwasiak pisze:A w temacie temperatury silnika - oryginalnie w zakresie 72-104 pokazuje 90. Ja mam wyskalowane dokładnie
Address Before/After
0x02E4 AE/A9
0x02E5 02/01
0x02E6 AE/B3
0x02E7 02/03
ja osobiście zastanawiam się nad dodatkowym wskaźnikiem temp oleju bo parę koni mam więcej niż w standardzie
[b]148KM/326Nm[/b]
Żeby zaraz nie było tematów w stylu "grzeje mi się silnik" - dodaję uwagę, że silnik osiąga temperaturę nawet ~105C i to jest normalne!!! A w zimę przekonacie się (zwłaszcza Ci którzy ujeżdżają PD całkowicie bez EGRu) ile potrzeba spokojnej jazdy żeby rozgrzać TDIOli pisze:podaję wartości żeby i inni mieli dokładnie (...)
A poza tym to nic trudnego samemu policzyć... Ja nie korzystałem z żadnych "pomocy".
Ja mam ponad 2 razy więcej niż w dowodzie wpisane i ~2 razy więcej niż silnik który siedzi pod maską powinien mieć i wiem że po mieście raczej oliwy nie zagotujesz. Autostrada i długotrwałe utrzymywanie wysokich prędkości to inna bajka Mimo całej swojej wiedzy i doświadczenia skutecznie na A4 uszkodziłem turbosprężarkę w Volvo V50... Ale E60 530d dostało baty od 2.0dja osobiście zastanawiam się nad dodatkowym wskaźnikiem temp oleju bo parę koni mam więcej niż w standardzie
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam, spróbowałem dziś to zrobić w zegarach 1J5 920 825C i niestety ale nie działa. Podmieniłem sobie w pozycji 416 wartość C1 na E1 i nie ma żadnej różnicy. Licznik działa tak jak poprzednio, nic się nie zmieniło we wskazaniach. Mam tylko jedną wątpliwość - nie wiem czy VAG EEPROM zrzucił mi cały dump z zegarów - kończy się na linii 000450 a w zegarach jest jeszcze kilka linii zapisanych FF. Dodam, że plik .bin po zapisaniu na kompie ma wagę ok. 1,09 KB. Może ktoś sprawdzić podobny zrzut? Z góry dziękuję za pomoc.
hryniew, w necie są biny 1.29 i kończy się na adresie 4F0 czyli jakby za mało
Ostatnio zmieniony sob paź 17, 2009 21:30 przez Oli, łącznie zmieniany 2 razy.
[b]148KM/326Nm[/b]