MKIV ALH co dalej prosze o pomoc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
MKIV ALH co dalej prosze o pomoc
witam
jakiś miesiąc temu byłem zrobić program w DYnosofcie we Wrocławiu w moim mkIV i oto co wyszło (alh)
teraz zastanawiam się nad wtryskami tylko nie wiem czy 216 czy 230 ponieważ chciałbym teraz jeździć na sofcie i wtryskach ale kiedyś w przyszłości wymienić turbo , intercooler , pompe.
i tu moje pyania:
1. Czy założyć 216 i wystroić samochód ,a kiedyś przy zmianie reszty gratów założyć 230 (jakiej mocy moge się spodziewać przy 216??)
2. Założyć 230 i wystroić samochód i jeżdzić tak przez jakiś czas a później dołożyć reszte gratów??
3 jak wytrzyma to sprzęgło i inne elementy silnika??
4. co myślicie o tym wykresie bo mi on dużo nie mówi ale może pomożecie mi go jakoś ogarnąć
czekam na podpowiedzi
AKTUALIZACJA 03.01.2010
Witam wszystkich dziękuje za wasze wypowiedzi, które pomogły mi w realizacji planów.
zostało zrobione:
- sprzęgło z g60
- 216-tki
- katalizator out
- korekta softu
modyfikacje oczywiście przeprowadziła firma Dynosoft z Wrocławia i za to wielkie dzięki.
o to wykresik:
teraz planuje założyć IC zależy mi żeby pozostac przy ori zderzaku bo planyje kiedyś założyć pakiet 25th jak intercooler mam założyć ??
druga sprawa to turbina mysłałem nad turbem z modelu ASZ lub ARL
jakiś miesiąc temu byłem zrobić program w DYnosofcie we Wrocławiu w moim mkIV i oto co wyszło (alh)
teraz zastanawiam się nad wtryskami tylko nie wiem czy 216 czy 230 ponieważ chciałbym teraz jeździć na sofcie i wtryskach ale kiedyś w przyszłości wymienić turbo , intercooler , pompe.
i tu moje pyania:
1. Czy założyć 216 i wystroić samochód ,a kiedyś przy zmianie reszty gratów założyć 230 (jakiej mocy moge się spodziewać przy 216??)
2. Założyć 230 i wystroić samochód i jeżdzić tak przez jakiś czas a później dołożyć reszte gratów??
4. co myślicie o tym wykresie bo mi on dużo nie mówi ale może pomożecie mi go jakoś ogarnąć
czekam na podpowiedzi
AKTUALIZACJA 03.01.2010
Witam wszystkich dziękuje za wasze wypowiedzi, które pomogły mi w realizacji planów.
zostało zrobione:
- sprzęgło z g60
- 216-tki
- katalizator out
- korekta softu
modyfikacje oczywiście przeprowadziła firma Dynosoft z Wrocławia i za to wielkie dzięki.
o to wykresik:
teraz planuje założyć IC zależy mi żeby pozostac przy ori zderzaku bo planyje kiedyś założyć pakiet 25th jak intercooler mam założyć ??
druga sprawa to turbina mysłałem nad turbem z modelu ASZ lub ARL
Ostatnio zmieniony ndz sty 10, 2010 19:01 przez QCHARZ, łącznie zmieniany 3 razy.
Przy 216 i programie osiągniesz okolice 150 km , 230 zakładaj jeżeli docelowo interesują cie duże moce ale musisz sie liczyć z wymianą turbo , założeniem fmic i pompa 11 na pompie 10 z tego co wiem zdarzyło sie pare aut które przekroczyły 170 km ale to już zależy w jakim stanie pompa.Jak teraz zalozysz 230 to będa jakby "uśpione" ale ten zapas może Ci sie przydać w przyszłości
Z tego co sie orientuje to 216 powinno ci wystarczyc na 170 km ale jeżeli sie myle to niech mnie ktoś poprawi Co do sprzegła to tez zależy, jak widzisz w moim podpisie jestem juz po wymianie na jednomas , niestety sprzegło po wtryskach i sofcie bardzo szybko wymiękło ale sa ludzie na forum którzy na seryjnym śmigaja z powodzeniem
Z tego co sie orientuje to 216 powinno ci wystarczyc na 170 km ale jeżeli sie myle to niech mnie ktoś poprawi Co do sprzegła to tez zależy, jak widzisz w moim podpisie jestem juz po wymianie na jednomas , niestety sprzegło po wtryskach i sofcie bardzo szybko wymiękło ale sa ludzie na forum którzy na seryjnym śmigaja z powodzeniem
Witam. Robię właśnie chip-a na 115km ale podobno mam przepływkę nie z tego modelu i przy dodawaniu gazu na drugim i trzecim biegu trochę coś szarpie Kolega który robi mi softa mówi ze podobno przepływka musi być z tego modelu nr 06A 906 461. Ma ktoś może coś takiego na zbyciu?
[size=150][b] Niemcom gratulujemy VW [/b][/size]
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
polecam zmiane tiuneraSiwak pisze:Witam. Robię właśnie chip-a na 115km ale podobno mam przepływkę nie z tego modelu i przy dodawaniu gazu na drugim i trzecim biegu trochę coś szarpie Kolega który robi mi softa mówi ze podobno przepływka musi być z tego modelu nr 06A 906 461. Ma ktoś może coś takiego na zbyciu?
[ Dodano: 30 Wrz 2009 10:36 ]
dobra pompa a tych ostatnio coraz mniej...cowboy pisze:z pompa 11 na 216 mozna zrobić do 185KMZ tego co sie orientuje to 216 powinno ci wystarczyc na 170 km
[ Dodano: 30 Wrz 2009 10:42 ]
jako autor softu wypowiem sie w tym wątku:QCHARZ pisze:witam
jakiś miesiąc temu byłem zrobić program w DYnosofcie we Wrocławiu w moim mkIV i oto co wyszło (alh) [url=http://images45.fotosik.pl/202/3091108de05189ebmed.jpg]Obrazek[/URL]
i tu moje pyania:
czekam na podpowiedzi
1. polecam tą opcje ze względu na stosunek mocy/koszta i jesli dojdziesz do wnosku ze nie robisz killera to i tak jeżdzi symatycznie
2. korekta softu i zbierasz na dalsze modyfikacje
3. zmiana sprzela nieunikniona
4. soft jest bezpieczny dla sprzegła za względu na ukształtowanie momentu obrotowego i jego przebieg. Doladowanie 1,2 bara
pozdr
www.vagtune.pl tel. 502730289
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
powiem tak przeplywka nie spowoduje szarpania, tylko brak mocy czesciowy lub calkowity co idzie tez ogarnac w sofcie. szarpanie sa na 99 procent poprzez bledy w sofcie wiec zmienic tunera jak ktos napisal wczesniej trzeba bedzieSiwak pisze:Witam. Robię właśnie chip-a na 115km ale podobno mam przepływkę nie z tego modelu i przy dodawaniu gazu na drugim i trzecim biegu trochę coś szarpie Kolega który robi mi softa mówi ze podobno przepływka musi być z tego modelu nr 06A 906 461. Ma ktoś może coś takiego na zbyciu?
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
zostało zrobione:
- sprzęgło z g60
- 216-tki
- katalizator out
- korekta softu
o to wykresik:
teraz planuje założyć IC i jakąś turbine
proszę o pomoc czego mam szukać
pozdrawiam
zostało zrobione:
- sprzęgło z g60
- 216-tki
- katalizator out
- korekta softu
o to wykresik:
teraz planuje założyć IC i jakąś turbine
proszę o pomoc czego mam szukać
pozdrawiam
Witam
Teraz planuje założyć IC zależy mi żeby pozostac przy ori zderzaku bo planyje kiedyś założyć pakiet 25th jak intercooler mam założyć ??
Druga sprawa to turbina mysłałem nad turbem z modelu ASZ lub ARL
prosze o pomoc
Teraz planuje założyć IC zależy mi żeby pozostac przy ori zderzaku bo planyje kiedyś założyć pakiet 25th jak intercooler mam założyć ??
Druga sprawa to turbina mysłałem nad turbem z modelu ASZ lub ARL
prosze o pomoc
SPRZEDAM BBS RC330 8J18 et32 5X100 - 25 JAHRE http://allegro.pl/show_item.php?item=2759538556