rosnace obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
rosnace obroty
Witam mam problem z golfem 3 1.6 na wtrysku wielopunktowym.Polega to na tym ze gdy wruce samochod na luz to obroty ida mi w gore do ok.2 tysi.Tak samo rosna przy hamowaniu bez i ze sprzeglem choc z troche mniej.Jaki i w czym widzicie tutaj problem prosze o fachowe rady:)
[ Dodano: 02 Paź 2009 22:44 ]
Na usterke czego Wam to wyglad??
[ Dodano: 02 Paź 2009 22:44 ]
Na usterke czego Wam to wyglad??
Nic
Masz pewnie cudowny silnik 1.6 AEE tu masz linka który powinien Ci pomóc...http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224640 moim zdaniem to podjedź do jakiegoś mechanika z VAG-iem niech Ci wyczyści porządnie przepustnice i odnowa zaadaptuje ją...
Wymienilem przpustnice na nowa orginalna vdo zaadaptowalem i nie pomoglo.Najgorzej obroty gdy wrzoce na luz rosna puszczam gaz spadaj daje luz leca do ponad2 tysi tak samoprzy chamowaniu.Narazie nie mam kasy ale podejrzewam czujnik powietrza kolektora ssacego.Moze ktos wie czy ten czujik moze to powodowac czy cos innego??
Nic
Mi ciągle przepustnica piszczy po przekręceniu stacyjki na zapłon, to znaczy ze jest zwalona??? aku mam dobre zimą palił bez bólu....sHpAaKu pisze:Zwróć uwagę podczas diagnostyki na napięcie ECU. Kiepski stan akumulatora protrafi sprawić przepustnica będzie piszczeć.
Ostatnio zmieniony ndz paź 04, 2009 21:31 przez ociu, łącznie zmieniany 1 raz.
Napisałem tak dlatego że miałem ten sam problem (piszczenie nowej) - wymieniłem w tym czasie baterie na nową. W vag-com porównałem napięcie ECU i były różnice.
Ostatnio zmieniony ndz paź 04, 2009 23:29 przez sHpAaKu, łącznie zmieniany 1 raz.