zmiana przegubow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zmiana przegubow
posiadam golfa 2z silnikiem 1.8 bnz r89 chcialbym sie dowiedziec czy bedom do niego pasowac przeguby od golfa 2 z silnikiem 115 km teoretycznie powiny byc mocniejsze a moze ktos z kolegow ma ina propozycje standardowe przegub dostepne w sklepah sa slabe dziekuje z gory slawo
slawo
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- tu nie chodzi o wtrysk a o moc. Idąc twoim tokiem rozumowania 1.3NZ mialby większe przeguby niż 1.6. Większe przeguby były w 1.8.sewooo pisze:w silnikach z wtryskiem benzynowym średnica wynosi 90mm a w pozostałych 81mm także jak masz silnik z wtryskiem to powinno pasować
- oryginalnie do mkII były wstawiane przeguby lobro (przynajmniej tak czytałem). Spidan, to te same przeguby sprzedawane pod inną nazwą i tańsze troche. Koszt Spidana to ok. 180zł. Jest to dość dużo w stosunku do najtańszych przegubów (50-60zł) - ale będziesz miał spokój na lata. Nie ma sensu kupować używanych przegubów - nie wiesz, w jakim są stanie i kiedy padną.slawo3341 pisze:standardowe przegub dostepne w sklepach sa słabe
czesc dzieki za podpowiec mam mk 2 z silnikiem 1.8 ben z gaznikiem i chce zalorzyc cos dobrego mam dosc co rocznej wymiany szukam alternatywy ale nie myslalem o urzywanych bo maam zasade ze czesci majace wplyw na bespieczestwo istan techniczny tylko nowe idlatego szukam poradya wracajac do przegubow tomocniejszy silnik mocniejsze powiny byc a chodzilo oto czy bedom pasowac na frezy na pol osi i piascie a moze jeszcze ktorys z kolegow stosowal iprzetestowal ine przeguby slawo
[ Dodano: 13 Lis 2009 18:48 ]
mam golf 2 z silnikiem 18 i wczasie jazdy jak sie rozgrzeje czasami zapala sie kontrolka oleju czesciej to robi na zakretach ktos wie jaka morze byc przyczyna a morze jest tak jak mysle ze jest to koniec jego karjery
[ Dodano: 13 Lis 2009 18:50 ]
mam golf 2 z silnikiem 18 i wczasie jazdy jak sie rozgrzeje czasami zapala sie kontrolka oleju czesciej to robi na zakretach ktos wie jaka morze byc przyczyna a morze jest tak jak mysle ze jest to koniec jego karjery
[ Dodano: 13 Lis 2009 18:48 ]
[ Dodano: 13 Lis 2009 18:50 ]
slawo