Zwężka z filtrze powietrza - lepsze przyspieszenie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt:
t0mal, w sumie to to jednak jest wieksza dziura w puszcze wiec moze wiecej syfu zassac.
arwam, znaczy najlepiej jezdzic na zwyklym filtrze?? A jak ma sie to do wkladek w oryginalna puszke?? Wlasnie tak jak pisales z tymi nasaczanymi olejem. Wie ktos moze czy tyra to turbawke??
arwam, znaczy najlepiej jezdzic na zwyklym filtrze?? A jak ma sie to do wkladek w oryginalna puszke?? Wlasnie tak jak pisales z tymi nasaczanymi olejem. Wie ktos moze czy tyra to turbawke??
Mam problemy z powiadomieniami o odpowiedzi jak coś.
ja takich zabiegów nie próbowałem.skibszczok pisze:arwam, znaczy najlepiej jezdzic na zwyklym filtrze?? A jak ma sie to do wkladek w oryginalna puszke?? Wlasnie tak jak pisales z tymi nasaczanymi olejem. Wie ktos moze czy tyra to turbawke??
myślę że można spróbować a po tygodniu będziesz wiedział czy puszcza syf czy nie .
Myślę że porządne stożki typu K&N nasączane też można użytkować pod warunkiem że to są duże gabarytowo filtry a nie jakieś miniaturki ponieważ nawet jeśli zatrzyma zanieczyszczenia to pod wpływem prędkości przepływającego powietrza przez pory i tak brud zostanie przeciągnięty przez pory filtra
Kolego szkoda kasy na g-techa, niewiem czego się pytasz, z resztą napisałem "około sekundy" a mierzone było stoperem, kolega mnie startował.
Chciałbym podsumować temat, a więc:
Wywalenie zwężki w filtrze głównie wpływa na zwiększenie głośności pracy silnika to każdy potwierdzi, pojawia się buczenie.
Opłaca się w starszych motorach wsadzić większą puszkę filtra, z zwężką. Opłaca się wywalić zwężkę, jeśli mamy zrobiony wydech, bądź duże turbo z wydajną pompą, na pełnej serii raczej szkoda się męczyć, więcej kasy pójdzie na filtry i tyle. W TDI tak samo.
Przy nieumiejętnym wydłubywaniu zwężki po ponownym montażu będzie wpadała w wibracje nieprzyjemnie brzęcząc.
Subiektywne odczucia to mniej dymu i nieco lepsze osiągi (proponuję wymienić filtr powietrza przed zabiegiem)
Chciałbym podsumować temat, a więc:
Wywalenie zwężki w filtrze głównie wpływa na zwiększenie głośności pracy silnika to każdy potwierdzi, pojawia się buczenie.
Opłaca się w starszych motorach wsadzić większą puszkę filtra, z zwężką. Opłaca się wywalić zwężkę, jeśli mamy zrobiony wydech, bądź duże turbo z wydajną pompą, na pełnej serii raczej szkoda się męczyć, więcej kasy pójdzie na filtry i tyle. W TDI tak samo.
Przy nieumiejętnym wydłubywaniu zwężki po ponownym montażu będzie wpadała w wibracje nieprzyjemnie brzęcząc.
Subiektywne odczucia to mniej dymu i nieco lepsze osiągi (proponuję wymienić filtr powietrza przed zabiegiem)
To tak jak niektóre poczciwe klekoty robię lepsze czasy do setki niż n.p. Audi TTt0mal pisze:Kolego szkoda kasy na g-techa, niewiem czego się pytasz, z resztą napisałem "około sekundy" a mierzone było stoperem, kolega mnie startował.
Dowody,Panowie ,dowody
Mój Golf do 100 km/h ma dwie sekundy.Ale jestem kozak,co nie?
To napisz do admina że ten temat nie ma sensu i niech go usuną, a nie chcesz niewiadomo czego. Masz G-techa? Możesz wpaść do pobawimy się z różnymi ustawieniami, lubię grzebać przy aucie. Chciałem jakoś podsumować ten temat żeby uniknąć niepotrzebnego biadolenia, wydawało mi się że nie ma tam nieprawdy.