Witam
Kilka dni temu zainstalowałem LPG do mojego Golfa IV 2.0 i tak się teraz zastanawiam czy wskazania odnosnie średniego i tymczasowego spalania na komputerze pokladowym są realne? Możecie wytłumaczyć w jaki sposób dokonywany jest pomiar i czy to możliwe, że wskazuje dobre wartości podczas jazdy na gazie?
Pozdr
LPG, spalanie na komputerze pokladowym?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pomiary dokonywane sa na podstawie pomiaru podciśnieńMożecie wytłumaczyć w jaki sposób dokonywany jest pomiar i czy to możliwe, że wskazuje dobre wartości podczas jazdy na gazie?
Nia ma możliwości że pokazuje Ci spalanie LPG, to jest spalanie PB. Dodaj sobie to tego mniej więcej 1,5L i masz spalanie gazu
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
- Paweł Marek
- V.I.P.
Pomary dokonywane sa z czasów wtrysku benzyny nie podciśnień (podciśnienia owszem w Mk2). W sekwencji są one jakoś tam mairodajne jeśli weźmie się pod uwagę wieksze typowo spalanie gazu ja benzyny przy tych sammych osiągach, czyli do wskazań doda okolo 15 procent
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
losioman, musisz to wyczuć eksprymentalnie, to co pokazuje komp nie jest prawdziwe, ale jest proporcjonalne do prawidłowej wartosci. Włacz sobie pomiar spalania średniego, zatankuj gaz, skasuj licznik i jeździj. Przy następnym tankowaniu Policz, ile spalił na 100km, sprawdź średnie spalanie na kompie, podziel jedno przez drugie i będizesz wiedzial, przez ile mnożyć.