masz rację, ja sporadycznie zdejmowałem te nakładki i wiele syfu tam nie ma, a co do oryginałów - to ja mam podróbki ze sklepu(25 zł za szt.) i pasują b. dobrze więc oryginały powinny dobrze przylegać, warto jeszcze przed montażem posmarować rant błotnika(ten kawałek błotnika co jest skierowany w kierunku wnętrza nadkola) np:biteksem by zabezpieczyć przed wilgocią blachymisiek10111: no wlasnie to przyklejanie jakos mi sie nie podoba i pewnie bym nie przykleil mam nadzieje, ze jak bede mial oryginalki, to beda dobrze pasowaly i nie bedzie tak zle z tym syfem, a zdjac czasem i umyc nie zaszkodzi
A baranek zamiast bitexu tez bylby dobry bo myslalem by do nakladek pomalowac nim prog by nie bylo tam czerwonego i calosc ldnie sie komponowalamisiek10111 pisze:(ciach)
masz rację, ja sporadycznie zdejmowałem te nakładki i wiele syfu tam nie ma, a co do oryginałów - to ja mam podróbki ze sklepu(25 zł za szt.) i pasują b. dobrze więc oryginały powinny dobrze przylegać, warto jy eszcze przed montażem posmarować rant błotnika(ten kawałek błotnika co jest skierowany w kierunku wnętrza nadkola) np:biteksem by zabezpieczyć przed wilgocią blachy
A Ty cos robiles z progiem
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja kupilem nie oryginalne, musialem przyklejac bo odlazily, chyba kiepsko przykleilem bo miejscami widac ze jest szczelinka. ostatnio niewiem jakim cudem ale jeden z nadkoli pekl odlamalo sie jakies 2 cm z rantu i niewiem co robic, czy zakleic to jakas masa czarna(moze klej do szyb?) czy wymieniac na nowe?misiek10111 pisze:w żadnym przypadku nie przyklejaj tylko przykręć do błotników w miejscu gdzie rant błotnika jest skierowany w stronę do wew. nadkola, w razie damontazy nie będziesz miał problemów, a syf i tak tam najdzie, wystarczy raz w sezonie letnim zdjąć i wymyć je i błotnik
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
wymień na nowe i dobrze przypasujForester pisze:ja kupilem nie oryginalne, musialem przyklejac bo odlazily, chyba kiepsko przykleilem bo miejscami widac ze jest szczelinka. ostatnio niewiem jakim cudem ale jeden z nadkoli pekl odlamalo sie jakies 2 cm z rantu i niewiem co robic, czy zakleic to jakas masa czarna(moze klej do szyb?) czy wymieniac na nowe?
...
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie odejdzie z lakierem (kleilem na klej do szyb)?misiek10111 pisze:wymień na nowe i dobrze przypasujForester pisze:ja kupilem nie oryginalne, musialem przyklejac bo odlazily, chyba kiepsko przykleilem bo miejscami widac ze jest szczelinka. ostatnio niewiem jakim cudem ale jeden z nadkoli pekl odlamalo sie jakies 2 cm z rantu i niewiem co robic, czy zakleic to jakas masa czarna(moze klej do szyb?) czy wymieniac na nowe?
POZDRO !!