[mk1]Dziwna praca na zimnym silniku w TD 1.6 CY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
17A0229100 takie numery mam w dowodzie, i już nic nie wiem ... może jednak mam GTD z klapą z LD. Po czym jeszcze można poznać GTD ? jakiś element wyposażenia ? Mam środkowy panel z miejscami na okrągłe zegary, srebrny plastik na desce przy głównych zegarach, i same zegary (prędkościomierz, zegar) w osobnych rurach.
I did it all for the nookie ... :D
Wygląda tak samo. Szkoda że nie mam cyfry . Ale teraz mam jeszcze jeden ślad. Podczas remonty głowicy trzeba było wymienić trzy szklanki z hydraulicznym kasowaniem luzu zaworowego. W książce "Sam naprawiam golf II td" pisze że hydrauliczne kasowanie wprowadzone zostało w '85 roku.
jeśli chcesz sobie sprawdzic czy masz oryginalny silnik popatrz gdzie i jak jest umocowany filtr paliwa, w mk1 GTD filtr byl w dosyc nietypowym miejscu, na scianie grodzeniowej (patrz foto wyzej)
17A0229100 - listopad 1979 roku.
a tapicerka taka jak w informatorze na golf.automaniak.com ?
17A0229100 - listopad 1979 roku.
a tapicerka taka jak w informatorze na golf.automaniak.com ?
http://www.vwmk1-garage.pl
Użytkownik vwgolf.pl nr 19 Dołączył: Sro Sie 18, 2004 9:40 pm
3x Golf 1 GL
1x Rabbit L
1x Golf 2 CL BB
1x Golf 2 GTD Special
1x Golf 3 Otmar Alt 1 z 1000
Użytkownik vwgolf.pl nr 19 Dołączył: Sro Sie 18, 2004 9:40 pm
3x Golf 1 GL
1x Rabbit L
1x Golf 2 CL BB
1x Golf 2 GTD Special
1x Golf 3 Otmar Alt 1 z 1000
Foto troszkę niewyraźne ale widzę że filtr jest pośrodku ? Mój jest po lewej stronie, dość ciasno upakowany za turbiną.
Tapicerka jest nowa, poprzedni właściciel bardzo się starał, nawet nowa podsufitka jest.
Wynika z tego (listopad '79) ze tylna lampa powinna być starszego typu, a ja mam szeroką.
Silnik napewno nie oryginalny. Z fotek bardziej przypomina CL. Tylna wycieraczka identyczna.
Chyba postaram się o cyfrę i umieszczę kilka fotek.
Tapicerka jest nowa, poprzedni właściciel bardzo się starał, nawet nowa podsufitka jest.
Wynika z tego (listopad '79) ze tylna lampa powinna być starszego typu, a ja mam szeroką.
Silnik napewno nie oryginalny. Z fotek bardziej przypomina CL. Tylna wycieraczka identyczna.
Chyba postaram się o cyfrę i umieszczę kilka fotek.