Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
Witam wszystkich , zatankowałem swojego do pełna i dzisiaj mam przejechane 560 km wskazówka spadła poniżej połowy. Z obliczeń wcześniejszych to wnioskuje że jara jakieś 6 , 6,5 literków jak jeżdze dużo po mieście i to na zimnym silniku. W trasie około 5,5 . To chyba dobry wynik
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
1.9TD AAZ na poczatku jak jezdziłem to 7,5 a nawet 8,5 fakt to był nom stop pedał w podłoge... pózniej człowiek zaczoł jednak jakos innaczej jezdzi i tak palił około 6,5 srednio a naj spokojniej nie jezdze... najmniej przy mojej jezdzie spalił mi 6 i tak sie trzymało az do tych mrozów... no i zauwarzyłem ze pali znowu sporo... ostanio spalił mi tak 7,5 po miescie jak jezdziłem temperatura ledwo do 70 dochodzi... nawet nie całych na trasie zalerzy... tak srednio 120 czasem tak do 140 momentami... no i spalanie wychodzi 7,5, ale mysle ze to włąsnie przez zimno silnik dobrze sie nie nagrzewa... na odcinku 25 km jak jade spokojnie tak do 100 to temperatura nie przekracza 70 jak juz tak do 120 lece na tym samym to 80... i to pod koniec łapie
a mnie pali dokladnie 7,5 litra w ta pogode wydaje mi sie ze to duzo zwlaszcza ze jezdze nie za szybko moze ktos wie od czego to moze byc.
I jeszcze jedna sprawa jak mam zimny silnik to lepiej sie zbiera i fajnie sie rozpedza a jak sie rozgrzeje to moc tak jakby spada i jest mul moze ktos wie od czego to jest prosze o odpowiedz dzieki
I jeszcze jedna sprawa jak mam zimny silnik to lepiej sie zbiera i fajnie sie rozpedza a jak sie rozgrzeje to moc tak jakby spada i jest mul moze ktos wie od czego to jest prosze o odpowiedz dzieki
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Mi 2.5 W T4 TDI ACV pali tyle ile mu wleję a mianowice to minimalnie spalił mi koło 7.5 litra- a maksymalnie koło 11 litrów a w LT-ku "średniaku" 2.5 TDI silnik AHD spala koło 8.5 litra przy rozsądnej jeździe a maksymalnie w trasie brał mi koło 12-13 litrów. P.S. sprinter 2.9 TDi zaczyna od 10 litrów spalanie wiem bo sprawdziłem dlatego szanuję VW-ejka i nie zamienił bym go na nic innego
- Mariusz Z.
- Nowicjusz