[mk2]Licznik z obrotkiem do diesla :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
To_mas nie moge wrzucić zdjęcia tego schematu .jak ktoś będzie chciał to na maila wyśle.
A przerobienie obrotka od benzyny wyszło dużo taniej niz kupienie obrotka do diesla
za kompletny zegar z obrotomierzem dałem na allegro 40 zł+ 20 zł koszt elektroniki+troche rzeźby przy przekładaniu obrotka
A przerobienie obrotka od benzyny wyszło dużo taniej niz kupienie obrotka do diesla
za kompletny zegar z obrotomierzem dałem na allegro 40 zł+ 20 zł koszt elektroniki+troche rzeźby przy przekładaniu obrotka
A wszystko przez kobiete....:D
w zegarach z diesla wymieniłem tylko zegarek analogowy na obrotek od benzyny.Tak więc odpadł mi problem z kontrolkami bo zostało wszystko oprócz obrotka orginalne.Do obrotka zaś podciągnołem tylko kabelek z wyjscia "W" alternatora i zasilanie do wtykow od zegarka analogowego
To_mas, jeśli to zjęcie jest rzeczywistym zdjęciem Twojego alternatora to na pewno ma wyjście "W" i masz je podłączone. Jest to to wyjście na wsówkę z czerwonym kablem. Wyjście dokręcane na śruby - to z grubszym przewodem to "plus" do akumulatora, a to cieńszym - do do kontrolki ładowania.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Brawo GymyGymy pisze:To_mas, jeśli to zjęcie jest rzeczywistym zdjęciem Twojego alternatora to na pewno ma wyjście "W" i masz je podłączone. Jest to to wyjście na wsówkę z czerwonym kablem.
Ja zasugerowałem się postem Thebishopa i nie patrzyłem na zdjęcie.Na zdjęciu jest alternator firmy Bosch i rzeczywiście jest tak jak napisał Gymy. Thebishop musi mieć w takim razie alternator Firmy Motorola a tam niestety nie ma wyjscia "W", nie ma również przewodu wzbudzenia.
[ Dodano: Pią Lut 17, 2006 17:03 ]
Źle napisałem -nie ma takiego czegoś przy tych alternatorach jak przewód wzbudzenia
ja mam wsadzony licznik z benzyny golfmk3 cabrio do mojego AHU i działa jak nalezy nieprzekłamuje bo obrotomierz ktory był orginalnie pokazywał tak samo .z tego co obiło mi sie o uszy to liczniki maja jakiś soft wiec dostaje impuls i wskazuje tak jak nalezy obrotomierz ori miałem do 5tyś a teraz mam do 7tyś i wskazania sa identyczne
grunt to myslec, probowac i sie nie przejmowac!
Obecnie
VW Golf MK5 1.4 tsi GT R-Line 2008rok VW Caddy MK2 1.9TDI 230bosio ,pompka 11, Big IC, kolektor AVX, wydech i wiele innych-ciągłe modernizacje konca niewidać
Audi a4 b5 avant AFN-wół roboczy
Obecnie
VW Golf MK5 1.4 tsi GT R-Line 2008rok VW Caddy MK2 1.9TDI 230bosio ,pompka 11, Big IC, kolektor AVX, wydech i wiele innych-ciągłe modernizacje konca niewidać
Audi a4 b5 avant AFN-wół roboczy