Skrzynia biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia biegów
Mógłby mi ktoś podrzucić jakieś foto jak wygląda sprawa uszczelnienia skrzyni biegów od strony sprzęgła,bo kumplowi w MK4 1.4 16V ucieka olej w dużych ilościach.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Skrzynia biegów
Jesli olej wycieka ze skrzyni to jest typowa wada tych skrzyń najprawdopodobniej na 99% to nie uszczelniacz puszcza lecz uszkodzona skrzynia biegów ma peknieta obudowe na skutek zerwania nitów na mechanizmie róznicowym wiec przy takiej robocie niech sie nastawi na remont skrzyni biegów lub wymianeAudik pisze:Mógłby mi ktoś podrzucić jakieś foto jak wygląda sprawa uszczelnienia skrzyni biegów od strony sprzęgła,bo kumplowi w MK4 1.4 16V ucieka olej w dużych ilościach.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
to proponuje jak naszybciej wyciagac skrzynie i naprawic bo koszty naprawy beda rosły z kazdym km przejechanym a moze doprowadzic do zablokowania kól w czasie jazdyAudik pisze:No to pocieszenie,bo wyciek jest naprawdę konkretny,nawet na postoju dość spora plamka sie zrobi,a fakt że jak mu wylatał olej to jeździł dopóki nie usłyszał synchronizatorów.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wada fabryczna zle dobrany materiał na nity
wiek starczy dla takiej skrzyni to ok 120tys km i nity spadaja jak sliwki po burzy
wiek starczy dla takiej skrzyni to ok 120tys km i nity spadaja jak sliwki po burzy
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 14:31 przez tiktaczek1, łącznie zmieniany 1 raz.
A z którgo roku jest to auto? Bo problem zrywających się nitów w mechaniźmie różnicowym rozwiązano w 2001 r. Jak auto jest młodsze to raczej to nie zerwane nity. Mi jak padło uszczelnienie prawej półośki to rano pod samochodem miałem kałużę o średnicy 70 cm. Ze szkrzyni zeszło półtora litra oleju przez jedną noc.