Nagrzewnica slabo grzeje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
uszek1, mam podobny, jak nie ten sam problem co Ty.
przed wymiana nagrzewnicy ogrzewanie mi działało rewelacyjnie, a po wymianie nie grzeje.
Nagrzewnice kupiłem Valeo. Pomyślałem sobie, ze może termostat mi niedomaga, wiec wymieniłem i termostat, a tu problem dalej występuje. najlepsze jest to, że jak jadę i "cisnę" go po obrotach to powietrze leci gorące, a jak zatrzymam się i stoję w korku to dużo chłodniejsze.
wykluczam wadliwy termostat, dlatego, że przed montażem sprawdzałem go i w gorącej wodzie się normalnie otwiera, stary się nie otwierał.
czy przyczyną może być zapowietrzona nagrzewnica? może przed podłączaniem węży powinno się ją jakoś zalać?
przed wymiana nagrzewnicy ogrzewanie mi działało rewelacyjnie, a po wymianie nie grzeje.
Nagrzewnice kupiłem Valeo. Pomyślałem sobie, ze może termostat mi niedomaga, wiec wymieniłem i termostat, a tu problem dalej występuje. najlepsze jest to, że jak jadę i "cisnę" go po obrotach to powietrze leci gorące, a jak zatrzymam się i stoję w korku to dużo chłodniejsze.
wykluczam wadliwy termostat, dlatego, że przed montażem sprawdzałem go i w gorącej wodzie się normalnie otwiera, stary się nie otwierał.
czy przyczyną może być zapowietrzona nagrzewnica? może przed podłączaniem węży powinno się ją jakoś zalać?
[b] - Alarmy i sterowniki do kluczyków scyzoryków - [/b]
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
PO liczniku... a poza tym znajomy sprowadza takie auta na czesci z zagranicy uszkodzone i kto by sie bawil w cofanie licznika w aucie po dzwonie:) poza tym widac po nagrzewnicy jak wyglada moja po 350 tys wygladala zupelnie inaczejwojtas4589 pisze:a po czym poznałeś ile ma przebiegu?uszek1 pisze:kupilem orginalna nagrzewnice po malym przebiegu
jeszcze jakies pytania nie wnoszace nic do tematu
Ostatnio zmieniony czw paź 22, 2009 17:22 przez uszek1, łącznie zmieniany 1 raz.
uszek1, ciekawi mnie to "przepchanie" nagrzewnicy woda. jak bede mial okazje to moze i sam to u siebie zrobie,a tak to czekam na informacje od Ciebie.
fotorelacja tez moze byc ciekawa,zobacze jak robia to inni,bo zabawy jest z tym od groma
jeszcze sie zastanawiam czy wymiana korka od zbiorniczka moze miec wplyw na to,ze sie nie odpowietrza nalezycie.
fotorelacja tez moze byc ciekawa,zobacze jak robia to inni,bo zabawy jest z tym od groma
jeszcze sie zastanawiam czy wymiana korka od zbiorniczka moze miec wplyw na to,ze sie nie odpowietrza nalezycie.
widzisz ja korek mam nowy kupilem na wiosne jak mialem problemy z puchnacymi wezami a jak sie okazalo 2 biegi wentylatora nie dzialalo tylko najwyzszy i pompka dodatkowego obiegu wody nie dzialala i ogolnie ktos wczesniej nie bardzo wiedzial ze cos jest nie tak i nie mogl za bardzo ogarnac VR6 ja zrobilem kapitalke i od tamtej pory spokoj az do nagrzewnicy:)
a co do rozbierania to bede juz to robil 4 raz i schodzi mi z tym juz maks 3 godziny w obie strony
a co do rozbierania to bede juz to robil 4 raz i schodzi mi z tym juz maks 3 godziny w obie strony
Ostatnio zmieniony czw paź 22, 2009 23:31 przez uszek1, łącznie zmieniany 1 raz.
uszek1, to wymienię sobie korek w końcu dużo nie kosztuje
Ja już 3 razy ściągałem dechę i klapy nawiewów
czy jak ściągasz ten główny rozdzielacz z klapami (tam gdzie jest nagrzewnica) to wyciągasz również ta prawą część gdzie masz wentylator ?
Ja już 3 razy ściągałem dechę i klapy nawiewów
czy jak ściągasz ten główny rozdzielacz z klapami (tam gdzie jest nagrzewnica) to wyciągasz również ta prawą część gdzie masz wentylator ?
tak ja calosc wyciagam jako ze mi uszczelnienie w sprezarce poszlo i nie mam nabitej klimy to wyciagam calosc zreszta nie wyobrazam sobie rozpiac tego na aucie na bank polowa spinek bylalby polamana
[ Dodano: 01 Lis 2009 10:04 ]
shade, no ja problem rozwiazalem jak sie okazalo ta nagrzewnica tania miala conajmniej o polowe mniej blaszek(zeberek) niz ta orginalna z golfa, teraz climatronic ustawiony na 20 stopni i dalej za cieplo:) wczesniej na HI nie bylo w polowie tak jak teraz
[ Dodano: 01 Lis 2009 22:01 ]
[ Dodano: 01 Lis 2009 10:04 ]
shade, no ja problem rozwiazalem jak sie okazalo ta nagrzewnica tania miala conajmniej o polowe mniej blaszek(zeberek) niz ta orginalna z golfa, teraz climatronic ustawiony na 20 stopni i dalej za cieplo:) wczesniej na HI nie bylo w polowie tak jak teraz
[ Dodano: 01 Lis 2009 22:01 ]
czytaj dokladnie mowilem ze korek wymieniony na nowyshade_ pisze:uszek1, to wymienię sobie korek w końcu dużo nie kosztuje
Ostatnio zmieniony ndz lis 01, 2009 23:18 przez uszek1, łącznie zmieniany 1 raz.