Problem z dmuchawa z ciepłym powietrzem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marcinm280
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z dmuchawa z ciepłym powietrzem

Post autor: marcinm280 » śr paź 21, 2009 18:13

Witam ostatnio zaczeło robić sie zimno a tu silnik rozgrzany do 90stopni włanczam nawiew na ciepły dmuchawa na maxa a tu zimne powietrze weże od nagrzewnicy gorące wiec rozkreciłem pułke pod schowkiem od strony pasażera i posprawdzałem działanie dzwigni i linek i niby wszystko wporzadku i tu moje pytanie czy w nagrzewnicy mogła jakaś klapka zablokowac dopływ powietrza na nagrzewnice ? z gury dzienkuje za odpowiedz pozdrawiam marcinm280

spinacz75
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: spinacz75 » czw paź 22, 2009 12:26

Miałem podobny problem okazało się,że pękł taki plastikowy trzpień przy pokrętle środkowym,skręciłem to zwykłą śrubką+nakrętka samokontrująca i śmiga do dziś(miałem nawiew ustawiony na zimno i po przekręceniu na cepłe nie było różnicy).Musiałem trochę podpiłować osłonkę (taka biała)od oświetlenia pokręteł.

marcinm280
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: marcinm280 » czw paź 22, 2009 16:41

Niby z tym plastikiem wszystko wporzadku jak przekrecam środkowe pokretło z zimnego na ciepłe słychac niby inny dzwiek ale ciepłe powietrze dalej nie leci prosze o pomoc zgury dzienki pozdrawiam marcinm280

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”